Goede kans Rood Wit
Goede kans Rood Wit T. van Bloemendaal

Rood-Wit klopt ’t Harde uit met 0-2 en bekert verder

15 september 2019 om 12:04 Voetbal Deel je nieuws

12-09-2019, Putten: Rood-Wit '58 gaat door naar de knock-out fase van het Districtsbekertoernooi. Donderdagavond werd de laatste poulewedstrijd in en tegen 't Harde met  0-2 gewonnen.

Rood-Wit begon goed aan de wedstrijd. 't Harde werd vanaf het begin al op eigen helft terug gedrongen en er werd achterin weinig tot niets weggegeven. In de 15e minuut werd een voorzet van Winand van de Kamp door Johan van den Brink laag in de hoek geschoten maar doelman Henry Schipper kon uitstekend redding brengen. In de 28e minuut kreeg Marcel van Nieuwenhuizen een goede kans na een voorzet van Daniël Gerritsen maar werd de bal nog net door de doelman  tegen de paal getikt. In de 35e minuut was het toch raak voor Rood Wit toen de bal door Marijn van Meerveld diep werd gespeeld en Bram van Meerveld van de zijkant doelman Schipper met een onverwachte lob wist te verschalken, 0-1.

’t Harde moest winnen om de volgende bekerronde te bereiken dus gingen zij de tweede helft met wat meer mensen naar voren voetballen. Ze werden voorin wat gevaarlijker maar daardoor kreeg Rood Wit ook meer ruimte om bij balbezit er snel uit te komen en kansen te creëren. Zo kreeg Bram van Meerveld in de 50e minuut de bal vanaf 25 meter goed op zijn slof maar helaas spatte de bal keihard op de lat. 't Harde speler Terence ten Brink kreeg de beste kans. Doelman René van Hemel wist door goed ingrijpen echter deze kans onschadelijk te maken.
Een kwartier voor tijd werd het duel beslist. Rood Wit kwam op rechts door en de strakke voorzet laag voor het doel langs kwam tussen wat spelers door bij Stefan Bos die de bal in het doel wist te werken, 0-2. 't Harde kreeg via een vrije trap nog één mogelijkheid maar van Hemel stond op zijn post en wist ook deze bal uit zijn doel te houden.
De volgende bekerronde is op 16 november. De volgende wedstrijd van Rood Wit is zaterdag 21 september, dan begint de competitie ook in de klasse 3B. Rood Wit speelt de eerste wedstrijd uit tegen Hoevelaken en de wedstrijd begint om 14.30 uur.