OMS verzuimt een punt te pakken in Epe

6 oktober 2019 om 18:47 Volleybal Deel je nieuws

De heren van OMS verzuimden zaterdag een punt te pakken tegen Ormi in Epe. Deze, voor de Puttenaren bekende ploeg, promoveerde vorig seizoen en is altijd een prettige tegenstander voor OMS. De sfeer was ook nu weer goed, al moest OMS flink schipperen met de opstelling omdat drie basisspelers absent waren. Zonder libero en met buitenaanvaller Muin Wassink op het midden moest de Epese vesting worden geslecht. Gelukkig wilden oudgedienden Ewout Pit en Dennis Smit de gelederen komen versterken en kon toch nog met zeven man aan de wedstrijd begonnen worden.

De eerste set was een drama aan Puttense kant. Veel zoeken naar de goede posities in het achterveld en aanpassingen maken in het bedienen van de aanvallers gaf een rommelig geheel bij het bezoekende OMS. Ook de blokkering had grote moeite met de Epese aanvallers, zodat er een eenzijdig beeld ontstond. OMS kwam er totaal niet aan te pas en werd met 25-9 weggespeeld.

Enkele omzettingen zorgden ervoor dat er in de tweede set wel sprake was van een redelijk gelijk opgaande strijd. Al kwam OMS weer snel op achterstand: 7-2 en 14-7, maar de ploeg versaagde niet en kwam langzamerhand in het goede spel. Bij 18-15 dacht OMS weer aan te kunnen haken, maar Ormi liep uit naar 22-18 en besliste deze set met 25-21.

Beide teams verdedigden erg goed in deze wedstrijd, maar de aanval en service van Ormi bleken toch sterker dan die van OMS. Na 5-0 werd het 6-7 en bij 13-12 was nog alles mogelijk. Na een zwakke fase van OMS met te veel eigen fouten liep Ormi naar 17-12 en speelde geroutineerd deze set uit: 25-20.

OMS probeerde toch nog een punt mee naar huis te nemen en startte overdonderend in de vierde set: 1-5 en 6-10, maar Ormi krabbelde naderbij tot 9-10, waarna OMS weer wat uitliep. De Puttenaren bleven op voorsprong en dachten het punt binnen te hebben bij 19-22. Onnodige fouten bij OMS zorgden er echter voor, dat Ormi terug kon komen: 22-22 en 24-24, waarna twee aanvalsfouten OMS de das omdeden en na 26-24 was de derde nederlaag een feit.

Vrijdag speelt OMS thuis tegen een onbekende ploeg: Gemini uit Elst, dat vorig jaar ook gepromoveerd is. Hopelijk zorgen de heren van OMS voor de eerste broodnodige overwinning. Aanvang in de Putter Eng: 21.00 uur.