Triton eist overwinning op tegen Houtrib

6 oktober 2019 om 20:01 Waterpolo Deel je nieuws

Voor Triton heren 1 was er afgelopen zaterdag een belangrijke overwinning nodig op Houtrib, om aansluiting te houden met de top. Houtrib is altijd al een lastige uitdaging voor de mannen van Triton en ook dat bleek weer deze (vooral mentaal) zware pot.

In het eerste partje begon Triton vlammend aan de start, de bal werd snel opgeëist en er kwam een snelle aanval uit. Helaas werd deze aanval niet bekroond met een goal. Het spel ging veel heen en weer. Triton zette uitstekend de pressie op het hele veld, waardoor Houtrib moeilijk naar voren kon komen. Na veel uitsluitingen aan beide kanten (2 om 2), werd er in de laatste minuut gescoord aan beide kanten. Jens Slofstra (die een top wedstrijd speelde) opende de score na een moeizame man meer situatie en dmv een strafworp kon Houtrib direct de aansluiting maken.

Ook het 2e partje begon goed voor Triton, maar ook het afmaken van de kansen bleek niet in ons voordeel te zijn. De lat en paal hadden het zwaar te voorduren deze periode. Voor de Houtrib kwamen er ook vele kansen, maar gelukkig bleek de keeper David Kras in vorm te zijn door cruciale reddingen te maken. Ook weer na een aantal uitsluitingen kon Triton het net niet vinden. Uiteindelijk kwam Houtrib weer tot scoren, maar gelukkig had Erik Westerbroek daar ook een antwoord op. Met 2-2 gingen de team de rust in.

Het 3e partje kwam er vlot een doelpunt van Triton door Geelco Koetsier, maar Houtrib liet goed merken dat het zich niet gewonnen zou geven. Mentaal zat Triton even in de knoop, door alle gemiste kansen. Hier profiteerde Houtrib van door de score op te voeren naar 5-3 in hun voordeel.

De 4e periode was dan het slotoffensief van Triton. Het team werd even tot scherpte hersteld door de coach Gerard Wiltvank. Zo liet Triton ook merken over enorme veerkracht te beschikken, door in de 1e 2 minuten, 3x te scoren! (Doelpunten; Geelco Koetsier, Antoine Sanders en Stefan Boers). Vooral het laatste doelpunt was een grote opsteker voor de heren van Triton, de manmeer werd benut en de score was nu in voordeel van Triton (5-6). Met een time-out werd nog even de focus gezet op de winst, al bleek dat de Houtrib dezelfde gedachte had. Na een gemiste strafworp aan de kant van de Houtrib, werd na een time-out voor de laatste 10 sec, nog een gelijkmaker in aantocht te zijn. Toch bleek keeper David Kras daar een stokje (hand) voor te steken. Uiteindelijk bleef de eindstand op 5-6 staan in het voordeel van de mannen van Triton, een mooie overwinning!