Heren Triton pakken volle buit in Twello

27 oktober 2019 om 09:17 Waterpolo Deel je nieuws

De waterpoloheren van Triton hebben in een chaotische wedstrijd de volle winst gepakt tegen Proteus Twello. In een wedstrijd, die gekenmerkt werd door een waar foutenfestival van beide teams, hield Triton met name in de laatste fase van de wedstrijd het hoofd koel waar bij de thuisploeg alle stoppen doorsloegen. 

Zonder de zieke Stefan Boers werd de wedstrijd gestart in een ziedend hoog tempo waarbij Proteus iets vaker de bovenliggende partij was. Regelmatig kon de thuisploeg de vrije man vinden en scoren waardoor al snel een 5-2 achterstand op het bord stond. Triton kon niet meer doen dan aanhaken en proberen doelpunten te blijven maken. Dat lukte eigenlijk best aardig waardoor het eerste partje afgesloten werd met een 5-4 tussenstand.
In de tweede periode bleef hetzelfde spelbeeld. Proteus speelde net in die beginfase wat gemakkelijker waar bij Triton coach Wiltvank zijn ploeg moest blijven coachen op het aanvalspel. Dat resulteerde dat Triton gaandeweg de periode het heft in handen nam en de wedstrijd deed kantelen. Enkele aanvallen werden prima afgerond en stond er plots een 6-8 voorsprong in het voordeel van de Puttenaren op het scorebord.

De derde en vierde periodes kenmerkte zich daarna een waar foutenfestival waar de thuisploeg met hun ervaring de fysieke grenzen van het toelaatbare opzocht. Beide leidsmannen hadden zichtbaar moeite het spel in de hand te houden waardoor het spel steeds onduidelijker geleid werd. De derde periode werd met een 9-10 voorsprong afgesloten maar was daarbij het optreden van coach Gerard Wiltvank cruciaal. Bij aanvang van de vierde periode werd een fout van de jurytafel (wat een doelpunt inleidde) met succes onder de aandacht gebracht bij de leidsmannen. Het gevolg was dat de start van vierde periode opnieuw overgespeeld moest worden en i.p.v. de gelijkmaker van Proteus kon Triton even later de 9-11 op het bord zetten. Dit was het definitieve kantelpunt in de wedstrijd zo bleek later. Uit een verkregen overtalsituatie kon Triton daarna de klus klaren en werd een verdiende zege geboekt en werden drie waardevolle punten op het totaal toegevoegd.

Doelpunten Triton: Geelco Koetsier 3, Antoine Sanders 2, Jens Slofstra 2, Eelco Bakker 2, Erik Westerbroek 1, Robert Bakker 1, Harold Mons 1.

Volgende week wacht de derby in Harderwijk tegen De Woelwaters.

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie