Winst voor heren OMS

3 november 2019 om 12:54 Volleybal Deel je nieuws

Na de eerste punten in de voorgaande wedstrijd, pakten de heren van OMS nu de eerste wedstrijdwinst. Thuis werd met 3-2 gewonnen van Salvo ‘18 uit Heino.

Muin Wassink was weer hersteld van zijn blessure en ontpopte zich direct als beste aanvaller in deze wedstrijd. Ewout Pit kwam de gelederen versterken en zo kon OMS met acht man aan de wedstrijd beginnen.

De eerste set was nog wat onwennig aan Puttense kant. Vooral in de verdediging en passing was het nog zoeken naar de juiste afstemming en ook blokkerend liep het nog niet naar wens. Gevolg was dat deze set verloren ging met 18-25. In het tweede bedrijf had OMS de zaken beter voor elkaar en dicteerde de strijd. Arnoud Lammers en Muin Wassink wisten veelvuldig te scoren met hun aanval. Blokkerend nam Arjen Luitjes vier punten voor zijn rekening en met 25-19 was de stand weer recht getrokken.

Bauke Meints zorgde er mede voor, dat OMS op voorsprong kwam in set drie: 13-11 en 18-15, waarna het scoren opeens moeilijk werd. Salvo kwam op 18-19 en doordat OMS fouten ging maken, eindigde deze set onnodig met een 21-25 verlies. In set vier pakte OMS de draad, na een achterstand van 1-4, weer fanatiek op. Goede services van Gerard Douma en Joop Dunsbergen zorgden mede voor een voorsprong van 15-11 en nu was het Salvo, dat tot fouten maken werd gedwongen. Na 21-14 wisten de bezoekers nog twee punten te maken, zodat de stand na 25-16 op 2-2 kwam.

In de vijfde set pakte OMS direct het initiatief, kwam op een 6-3 voorsprong en bij 8-4 werd van veld gewisseld. Dit moest niet meer fout gaan voor de Puttenaren en dat gebeurde ook niet. OMS stoomde door naar 11-6 en 13-8. Salvo krabbelde nog iets terug, maar na 15-12 was de eerste winst binnen.

OMS bezet nog wel de laatste plaats, maar er is weer vertrouwen in eigen kunnen door deze overwinning. Deze week volgt een doordeweekse wedstrijd in Zetten, waarin een flink incompleet OMS moet trachten wat punten te pakken van Xanthos.

15 november volgt weer een thuiswedstrijd in de Putter Eng. Dan komt het gepromoveerde Avior 2 uit Deventer op bezoek.