Derby prooi voor waterpoloërs Triton

24 november 2019 om 10:45 Waterpolo Deel je nieuws

In een zinderende derby tegen DWK Barneveld hebben de waterpoloërs van Triton uitstekende zaken gedaan door te winnen van een naaste concurrent om de bovenste plaatsen.In een meer spannend dan goede wedstrijd speelde de ploeg van trainer Gerard Wiltvank de eerste periode de sterren van de hemel om vervolgens dik 2,5 halve periode het vuur aan de schenen gelegd te krijgen.
Met hangen en wurgen, op het tandvlees maar met volle overgave en strijdlust werd alsnog de volle drie punten behaald door een laat doelpunt van matchwinner Stefan Boers: 10-9.

In de eerste periode wervelde de thuisploeg. Met aanvallend en gecombineerd polospel werd DWK van het kastje naar de muur gestuurd en stond in een mum van tijd een 4-0 voorsprong op het scorebord. Met zelfs het nemen van een vroege time-out trachtte de bezoekers zichzelf weer op de rails te zetten. In de tweede periode begon Triton slordiger te spelen wat resulteerde dat DWK beter in de wedstrijd kwam. Enkele situaties wat voor gevaar had kunnen zorgen werden niet goed uitgespeeld waarvan de Barnevelders gebruik konden maken. Typerend aan het einde van de periode was een kansrijke situatie op 6-2 voor Triton welke niet goed werd uitgespeeld. In de tegenaanval kon DWK wel de aansluitingstreffer scoren; 5-3.

Nadat DWK zelfs tot 5-4 kwam begin 3e periode probeerde Triton de zaken recht te zetten wat resulteerde tot een 8-5 tussenstand bij aanvang van de laatste periode. Intussen was de spanning in het bomvolle Bosbad Putten om te snijden en liepen de emoties in het water maar ook op de tribune hoog op.

DWK knokte zich in die laatste periode zelfs helemaal weer terug in de wedstrijd waarna ook beide leidsmannen moeite kregen de wedstrijd in goede banen te leiden. Met het wegsturen van toeschouwers (wegens herhaaldelijk commentaar op de wedstrijdleiding) keerde plotsklaps ook de rust in het spel van Triton weer. Zorgvuldig en volwassen werden de aanvallen weer gespeeld, resulteerde het in enkele overtalsituaties en was het Stefan Boers welke prachtig op de tweede paal werd bediend en de 10-9 voorsprong op het scorebord liet noteren. In de laatste minuten kwam de thuisploeg niet meer in de problemen en was de ontlading groot bij het laatste fluitsignaal. Doelpunten Triton: Erik Westerbroek 3, Stefan Boers, Jens Slofstra en Eelco Bakker allen 2x, Geelco Koetsier 1x.

Volgende week reist Triton naar Enschede af voor de topper in de 1e klasse oost tegen de studenten van Piranha.

 

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie