1-0 Rood-Wit in de 2e minuut
1-0 Rood-Wit in de 2e minuut T. van Bloemendaal

Tiental Rood-Wit kan voorsprong tegen AGOVV net niet over streep trekken

15 december 2019 om 16:52 Voetbal Deel je nieuws

Rood Wit begon voortvarend tegen AGOVV, kwam op een 3-0 en 5-2 voorsprong, maar Rood-Wit met tien man zag AGOVV in de blessuretijd nog tot 5-5 terug komen.

Na slechts 40 seconden kreeg Marcel van Nieuwenhuizen de kans om op 1-0 te komen, maar alleen voor doelman Ruben Fremouw wist laatstgenoemde te redden. In de 2e minuut was het toch raak voor Rood-Wit toen Johan van den Brink uit een vrije trap van Daniël Gerritsen met een kopbal de score opende; 1-0. Met goede redding op een schot van Marco Hopman wist René van Hemel de gelijkmaker van AGOVV te voorkomen. Na precies een kwartier gaf Bram van Meerveld een lage voorzet van links welke prima door Tristan Stoffer werd binnen geschoten; 2-0. In de 27e minuut werd Wijnand van Pijlen onreglementair binnen de zestien tegen gehouden en kreeg Rood-Wit een strafschop toegekend door de goed leidende scheidsrechter Goutier. Daniél Gerritsen zag zijn inzet echter gestopt door de AGOVV doelman. Slechts twee minuten was het door een fraaie lob van Mark Doppenberg alsnog 3-0. Het laatste kwartier van de eerste helft was voor AGOVV, het wist door Lars Hoekman en Moreno Schoenmakers de achterstand tot 3-2 terug te brengen.

De tweede helft was 11 minuten oud toen Daniël Gerritsen met twee keer geel van het veld werd gestuurd en dus moest Rood Wit met tien man verder. Ook met 10 man ging Rood Wit door met wat vandaag prima lukte, het scoren dus, want in de 59e minuut scoorde Winand van de Kamp de 4-2 en in de 63e minuut werd het door Marcel van Nieuwenhuizen zelfs 5-2. René van Hemel had nog enkele goede reddingen en de Rood-Wit achterhoede hield tot dan knap stand. AGOVV scoorde in de 73e minuut toch 5-3. De hevige regen die al gedurende de hele wedstrijd viel werd tijdelijk versterkt door een stevige hagelbui met als gevolg dat de scheids de wedstrijd tijdelijk staakte. Het laatste kwartiertje was voor AGOVV. Bas End scoorde  de 5-4 en met ruim over de 90 minuten gespeeld volgens de klok leek het dat de punten binnen waren, maar in de laatste minuut van de blessuretijd wist Lars Hoekman toch nog de gelijkmaker binnen te schieten dus werd de eindstand 5-5.

Zaterdag 21 december speelt Rood-Wit de gestaakte wedstrijd in Terschuur tegen Terschuurse Boys verder uit. De wedstrijd begint om 14.30 uur en er wordt  verder gespeeld vanaf de 24e minuut met een 0-1 tussenstand voor Rood-Wit.