Rood Wit scoort 4-4
Rood Wit scoort 4-4 tvbloeme

Rood Wit in slotfase verdiend naast Terschuurse Boys

23 december 2019 om 12:33 Voetbal Deel je nieuws

In een wedstrijd waar Terschuurse Boys dacht de 3 punten al binnen te hebben haalde Rood Wit nog één keer alles uit de kast en toen scheidsrechter Braaksma voor het eindsignaal floot stond er een verdiende 4-4 eindstand op het scorebord.

Zaterdag 23 november werd Terschuurse Boys tegen Rood Wit gespeeld. Rood Wit speelde fel en was de betere ploeg. In de 21e minuut kwam Rood Wit verdiend op voorsprong toen Johan van den Brink een pass van Wijnand van Pijlen met een prachtig afstandsschot in de kruising binnenschoot, 0-1. Terwijl Rood Wit het doelpunt toejuichte ging de aandacht opeens naar de dug-out van Rood Wit, daar was elftalleider Gert Posthouwer onwel geworden en na gereanimeerd te zijn werd hij naar het ziekenhuis in Utrecht vervoerd. De wedstrijd werd gestaakt en zaterdag 21 december hervat. Het gaat op dit moment naar omstandigheden goed met hem.

Zaterdag werd de wedstrijd hervat vanaf de 23e minuut . Terschuurse Boys kwam scherp uit de startblokken en zette Rood Wit gelijk vast op eigen helft. Toch kreeg Rood Wit in de 26e minuut de kans om op 0-2 te komen, maar doelman Gerben Hilgers redde bekwaam. Daarna was het Terschuur wat de klok sloeg. In zes minuten tijd scoorden Gydo Vos (2x) en Jeffrey van Belkum en stond het 3-1 bij de rust.

De tweede helft kwam Rood Wit weer beter in de wedstrijd en in de 59e minuut ging een schot van Bram van Meerveld rakelings langs de paal. In de 65e minuut schoot Marcel van Nieuwenhuizen een voorzet van Wijnand van Pijlen strak binnen, 3-2. Rood Wit zette aan voor de gelijkmaker maar kreeg een domper te verwerken toen in de 71e minuut Gydo Vos de assist van Tomas Vaarkamp binnenschoot, 4-2. Rood Wit gooide alles op de aanval en werd steeds gevaarlijker. Een schot van Marcel van Nieuwenhuizen ging via de doelman tegen de paal en een vrije trap van Johan van de Brink ging via de lat over. Nog eenmaal kreeg Terschuur in de counter een kans maar de Rood Wit doelman wist de inzet van Tomas Vaarkamp  te redden. Uit een hoekschop van Rood Wit kwam de bal voor het doel, werd ingeschoten door Johan van den Brink, door doelman Gerben Hilgers van de doellijn het veld weer ingeslagen en de rebound werd door Tristan Stoffer in de kruising geschoten, 4-3. Vanaf de aftrap veroverde Rood Wit de bal en direct werd Marcel van Nieuwenhuizen in de diepte aangespeeld. Tussen drie man lepelde hij de bal langs de doelman precies in de verre hoek waardoor er een verdiende 4-4 eindstand op het scorebord kwam te staan.

Rood Wit scoort 4-3