Jens Slofstra (witte cap) probeert zijn tegenstander van scoren af te houden. Slofstra had met 2 doelpunten een belangrijk aandeel in de overwinning.
Jens Slofstra (witte cap) probeert zijn tegenstander van scoren af te houden. Slofstra had met 2 doelpunten een belangrijk aandeel in de overwinning. R. Vaarkamp

Triton start voortvarend aan tweede seizoenshelft

12 januari 2020 om 09:49 Waterpolo Deel je nieuws

De waterpoloërs van Triton zijn de tweede seizoenshelft uitstekend begonnen. Tegen Losser, de ploeg waar de tot nu toe enige nederlaag tegen geleden werd, liet de ploeg van Gerard Wiltvank bij vlagen uitstekend polo zien. Kanttekening na afloop was dat de combinatie van gretigheid, slordigheid en het wegvallen van concentratie zorgde voor een moeizaam verloop van de wedstrijd, die overigens met 13-9 in het Puttense voordeel werd beslecht.

Vanaf de eerste minuten dicteerde Triton het spel. Veelvuldig was er dreiging voor het doel van de tegenstander, werden er kansrijke situaties gecreëerd en werd er achterin niets weggegeven. Echter, de efficiëntie ontbrak om snel naar een grote voorsprong uit te lopen. Nu werd er met 2-1 de tweede periode in gegaan waarna het spelbeeld niet veel veranderde. Triton bleef de bovenliggende partij en zorgde voor het nodige gevaar. Met 4-1 halverwege leek er voor de thuisploeg weinig aan de hand.

Zeker toen al vrij vlot in de derde periode Triton 2 doelpunten verder uitliep en de marge op 6-2 kwam. Vanaf dat moment wisselde de ploeg prachtige momenten af met zeer slordig en gehaast spel. De bezoekers konden daar optimaal van profiteren en zorgde continue voor tegendoelpunten. Toen aan het einde van de periode een 9-5 voorsprong op het scorebord stond leek de wedstrijd definitief in de pocket. Door wederom slordigheden kon Losser door 2 doelpunten alsnog kans houden in de laatste periode op een stunt.

In die 4e periode trok Triton binnen 1 minuut alsnog de wedstrijd definitief naar zich toe. Daarna liep de ploeg zelfs verder uit naar 13-7 en lager er kansen op een grote uitslag. Maar zoals vaker deze avond, was de ploeg niet bij machte rustig en geconcentreerd de kansen uit te spelen. Losser kon nog tweemaal scoren en zodoende eindigde de wedstrijd op 13-9. Doelpunten Triton: Erik Westerbroek (3x), Jens Slofstra, Stefan Boers en en Mark Jonker (allen 2x), Antoine Sanders, Robert Bakker, Egbert van Essen en Geelco Koetsier (allen 1x).

Met deze overwinning pakt Triton direct weer het ritme op van voor de winterstop. Na de winterstop was het ontbreken van wedstrijdritme af te lezen van het vertoonde spel. Coach Wiltvank was duidelijk na afloop; 'We hebben zeer verdiend gewonnen en zijn niet in de problemen gekomen. Met wat slimmer spel had deze wedstrijd een grotere uitslag gekregen, maar belangrijkste is dat we gewoon weer de drie punten hebben'. Volgende week de uitwedstrijd tegen ZEW Ermelo.

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie