OMS komt net te kort

19 januari 2020 om 12:20 Volleybal Deel je nieuws

De heren van OMS kwamen in hun wedstrijd tegen Ormi uit Epe net te kort. De Puttenaren boden prima tegenstand, maar verloren drie sets met een klein verschil. OMS was ruim vertegenwoordigd met negen man. Ewout Pit, Leo van de Langemheen en Jan Westerbroek verruimden het zestal van het vlaggenschip bij de heren. Nu kon er zo nodig gewisseld worden aan OMS-kant.

In de eerste set wist Ormi een voorsprong te nemen van 7-11, maar een goed serverende Bauke Meints bracht de stand met o.a. drie aces weer in evenwicht: 11-11. Hierna wist Ormi weer uit te lopen naar 13-18, maar OMS gaf zich niet gewonnen en knokte zich terug in de wedstrijd. Het werd een spannend slot, waarbij de aanval van de bezoekers de doorslag gaf: 22-25.

Een zelfde beeld in set twee. Ormi nam weer het voortouw, 9-13 en 13-18. OMS kwam weer twee maal terug, mede door goed aanvalsspel van Arjen Luitjes en Muin Wassink. Beiden waren na blessures gelukkig weer inzetbaar. Bij 20-21 was de strijd weer helemaal open en net als in de eerste set bezorgden de sterkere aanval en blokkering van de bezoekers hen de winst: 22-25.

In de derde set gaf OMS niet thuis na een 7-8 stand. Plotseling werden er veel fouten gemaakt en de servicedruk viel weg. OMS wist totaal slechts 11 punten te scoren en Ormi had geen moeite om deze doorgang gemakkelijk naar zich toe te trekken: 14-25.

In de vierde set was er weer sprake van veerkracht bij de Puttenaren. Beter serverend en aanvallend was OMS gelijk aan Ormi. Na wisselende tussenstanden: 0-4, 5-4, 7-11 en 12-12 ging het gelijk op tot 22-22. OMS rook zijn kans om toch nog een punt over te houden aan deze wedstrijd, maar door enkele onnodige fouten lukte dit toch net niet: 23-25 en Ormi ging met vijf punten naar huis.

Gelukkig is OMS weer compleet na de blessures, al blijft het aantal van zeven spelers erg mager. Maar men moet het er mee doen. Komend weekend speelt OMS uit in Elst tegen Gemini, dat het als promovendus goed doet met een vierde plaats.