Triton bindt ook De Houtrib aan zegekar

26 januari 2020 om 17:01 Waterpolo Deel je nieuws

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd Triton Putten – De Houtrib op het programma. De heenwedstrijd in Lelystad werd nipt gewonnen door de mannen uit Putten. In voorgaande seizoenen was het altijd lastig spelen tegen de fysieke ploeg uit Lelystad. Vooraf werd er dan ook gewaarschuwd om hier niet in mee te gaan en gewoon het eigen spelletje te spelen met de snelheid en de techniek waarmee Triton de laatste tijd de wedstrijden wint.

Triton startte wervelend. Na een minuut spelen stond er al een 2-0 voorsprong op het bord. Triton liet duidelijk zien dat er voor de mannen uit Lelystad weinig te halen zou zijn vanavond. Door flitsend combinatiespel en een snelle counter stond er aan het eind van deze periode een 5-2 stand op het bord.

De tweede periode ging Triton rustig verder met dit spel. De vrije man werd goed gevonden en de Houtrib moest geregeld aan de noodrem trekken wat voor uitsluitingen zorgde. Triton wist hier goed gebruik van te maken en aan het eind van deze periode stond er een 8-4 stand op het scorebord.

Nu was het zaak om de wedstrijd rustig uit te spelen en de tegenstander niet het idee te geven dat er nog iets te halen viel. In deze fase van de wedstrijd bleek dat Triton een betere conditie had en dat de Houtrib vaker het fysieke spel nodig had om de mannen af te stoppen. De overwinning kwam dan ook geen moment meer in gevaar en de wedstrijd werd dan ook terecht afgesloten met een 15-6 overwinning voor Triton.

Doelpunten Triton: Geelco Koetsier 5x, Stefan Boers 4x, Erik Westerbroek 3x, Antoine Sanders 2x en Robert Bakker 1x.

Volgende week spelen de heren van Triton een altijd lastige uitwedstrijd tegen de Spreng uit Brummen. Ze gaan proberen om nu eindelijk een keer de drie punten mee te nemen uit Brummen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie