De tegenstander komt te laat
De tegenstander komt te laat tvbloeme

Rood Wit speelt uit tegen Zeewolde met 1-1 gelijk

26 januari 2020 om 18:38 Voetbal Deel je nieuws

De eerste helft werd er een harde strijd gestreden en was de stand bij rust 1-1, de tweede helft verliep veel minder hectisch en werd niet meer gescoord.

De eerste helft ging in het begin aardig gelijk op. Rood Wit kreeg de eerste mogelijkheid maar de achterhoede van Zeewolde wist de inzet te blokkeren. Zeewolde bleek erg gevaarlijk in vrije trappen en hoekschoppen. Nadat de Rood Wit achterhoede eerst nog een kopbal uit het doel wist te houden was het in de 12e minuut toch raak. De strakke voorzet van rechts kon in eerste instantie nog door doelman René van Hemel worden verlengd maar de bal kwam voor de voeten van Denilcon Ramazan die zich niet bedacht en de bal hard onderkant lat wist binnen te schieten, 1-0. Rood Wit kreeg in de 23e minuut de kans om gelijk te maken toen Bram van Meerveld een vrije trap op Marcel van Nieuwenhuizen speelde maar deze schoot de bal in het zijnet. In de 26e minuut kon doelman Romero Butz nog net redding brengen door de bal voor de voeten van Marcel van Nieuwenhuizen weg te schieten maar de bal kwam voor de voeten van Wijnand van Pijlen die de bal van een meter of 30 perfect met een prachtige lob over de doelman binnen wist te schieten, 1-1. Zeewolde voerde de druk wat op en werd andermaal gevaarlijk vanuit enkele uitstekend genomen hoekschoppen. Ronald Hoek kopte tweemaal goed in maar René van Hemel redde beide keren prima.

De tweede helft haalden beide teams hun niveau van de eerste helft niet meer. Bij Rood Wit kreeg Bram van Meerveld nog een mogelijkheid maar hij schoot de bal langs de verkeerde kant van de paal en Jan Struik deed hetzelfde voor Zeewolde zodat de terechte eindstand 1-1 bleef.

Volgende week speelt Rood Wit thuis op sportpark “De Eendracht” om 14.30 uur tegen Hoevelaken.