De Meeuwen heer en meester tegen ASVD/PV Systems

2 februari 2020 om 19:34 Korfbal Deel je nieuws

Afgelopen zaterdag 1 februari ontving de Meeuwen in eigen huis degradatiekandidaat ASVD/PV Systems uit Dronten. De Drontenaren moeten vechten voor de punten en staan samen met Amicitia uit Vriezenveen onderin. De speaker sprak bij de aankondiging van de teams de verwachting uit dat ASVD tot de tanden gewapend zou zijn en het de Meeuwen lastig zou gaan maken.  De Meeuwen was echter niet alleen in Dronten heer en meester, maar zou dat ook afgelopen zaterdag in eigen huis zijn.

De Meeuwen ging flitsend van start. In 8(!) minuten stonden de Puttenaren al op een comfortabele 6-0 voorsprong.  Daarmee was de wedstrijd al beslist.  Pas na 10 minuten vond ASVD voor de eerste keer de korf (7-1).  De Meeuwen ging vlot door met het uitbreiden van de score.  Bij tijd en wijle was het kwaliteitsverschil tussen beide ploegen schrijnend om te zien. Bij rust stond de monsterscore van 19-5 op het scoreboard.  Ook na de rust was het voornamelijk eenrichtingsverkeer.  Bij 23-6 wist de Meeuwen 5 minuten lang de korf niet te vinden en zag het ASVD terugkomen tot 23-10.  Tien minuten voor het einde van de tweede helft pakte de Meeuwen de draad weer op. De ruime voorsprong gaf trainer Tom Stoffelsen de mogelijkheid om door te wisselen.Zo mochten Jasper Luitjes en Jarin Bruinekreeft hun opwachting maken. Luitjes en Bruinekreeft zouden allebei de korf vinden.  Bij 37-21 kon de Meeuwen twee verdiende punten bijschrijven in een wedstrijd die eigenlijk na de 8eminuut in de 1e helft geen wedstrijd meer was. Daar was het verweer van de tegenstanders uit Dronten te gering voor.  Een punt van kritiek? 21 doelpunten tegen van, met alle respect, een tegenstander van het kaliber van ASVD is (te) veel.  Tegen mindere ploegen is meer concentratie in de verdediging ook vereist.  Unitas/Perspectief is van een geheel ander kaliber en is volgende week de tegenstander in Harderwijk.  Inzet van deze wedstrijd is aan of afhaken in de titelstrijd voor de Meeuwen.  Bij verlies groeit het gat met Unitas naar vijf punten en zetten de Harderwijkers een grote sprong richting de Hoofdklasse.  De Meeuwen zal de grote nederlaag in Putten recht willen zetten en Unitas onder druk willen houden.  De wedstrijd in de Sypel in Harderwijk begint om 19.35 uur. Doelpunten: Daniël van Munster 11, Richard Tibbesma 5, Dorinda Kleijer 4, Laura van Winkoop 4, Lieveke Meiling 3, Noah Bijsterbosch 3, Romy Bijsterbosch 2, Jarin Bruinekreeft2, Jasper Luitjes 1 , Renske Arendsen 1 en Esra Bijsterbosch 1