Rood Wit scoort via strafschop 1-0
Rood Wit scoort via strafschop 1-0 tvbloeme

Rood Wit verliest van koploper Blauw Geel door dubieuze strafschop

16 februari 2020 om 12:57 Voetbal Deel je nieuws

Rood Wit was over de hele wedstrijd gezien gelijkwaardig aan Blauw Geel en was de eerste helft de betere ploeg. Helaas bepaalde de scheidsrechter met het geven van een twijfelachtige strafschop in de eindfase de wedstrijd in het nadeel van Rood Wit, 1-2.

Rood Wit begon furieus aan de wedstrijd en bepaalde de eerste helft het spel. Blauw Geel werd vastgezet op eigen helft en al de eerste aanval  kwam de bal bij een voorzet van rechts in de zestien tegen de arm van een verdediger, maar hier deed de scheids niets. Nauwelijks een paar minuten later kwam de bal uit een dieptepass van Gerwin van Nieuwenhuizen bij Winand van de Kamp die goed wegdraaide bij zijn man en werd onderuit getrokken, een terechte strafschop die goed in de hoek werd binnen geschoten door Marijn van Meerveld. In de elfde minuut kwam Rood Rit bijna op 2-0 toen Marcel van Bruksvoort de bal bijna in zijn eigen doel werkte. Het doelpunt viel in de 15e minuut echter aan de andere kant toen de bal ongelukkig tegen de arm van Justin Bos kwam en de toegekende strafschop door Jos Bolks werd binnen geschoten, 1-1. Rood Wit gaf geen krimp, won de duels en ging weer in de aanval. Ze creëerden de beste mogelijkheden maar Bram van Meerveld en Marijn van Meerveld hadden geen geluk met hun doelschoten. In de 33e minuut kreeg Marcel van Nieuwenhuizen de bal  van Tristan Stoffer maar zijn inzet werd door doelman Johan van der Wekken nog net over de lat te tikken. Blauw Geel kreeg pas in de 44e minuut de eerste mogelijkheid toen Romin Ahmani de bal op de bovenkant van de lat kopte.

Rood Wit had de eerste helft veel gegeven. Dat was naarmate de wedstrijd vorderde ook te zien. Rood Wit ging meer verdedigen en Blauw Geel nam het spel langzaam over. Toch creëerden zij niet of nauwelijks kansen omdat Rood Wit goed gegroepeerd bleef verdedigen en in de counter er zo nu en dan gevaarlijk uit kwamen. Blauw Geel kreeg nog een mogelijkheid maar René van Hemel redde bekwaam. De wedstrijd leek op een 1-1 gelijkspel af te stevenen maar 6 minuten voor tijd besloot de soms warrig fluitende leidsman opnieuw te fluiten voor een strafschop. In de hoek van de zestien ging Gerwin van Nieuwenhuizen het duel aan met Romin Ahmadi die met een fopduik heel gewillig naar de grond ging. Jos Bolks pakte dit cadeautje glimlachend uit en schoot de 1-2 op het scorebord. Rood Wit probeerde de resterende paar minuten nog een punt te redden maar dat lukte niet. 7 maart om 14.30 uur speelt RoodWit uit tegen  VVOP