Tritonheren herpakken zich in Winterswijk

8 maart 2020 om 09:37 Waterpolo Deel je nieuws

De waterpolomannen van Triton  weer herparkt door een grote zege te behalen in Winterswijk. Vraag vooraf was natuurlijk hoe de ploeg zou reageren na het gelijke spel van afgelopen weekend. Niets was minder waar. Na een gelijkopgaande 1e periode gaf Triton in de tweede periode vol gas en werd de veilige marge geslagen. Het vervolg van de wedstrijd was prima en liep de voorsprong verder op. Uiteindelijk werd op 15-6 geeindigd en werd op overtuigende wijze een lastige klip omzeilt. 


WWV maakt een moeizaam seizoen door. Na een goede start is de ploeg ver teruggezakt en behaalt het maar mondjesmaat de punten. Coach Wiltvank liet in de voorbespreking duidelijk zijn eisen voor de middag blijken; met niets minder dan 3 punten zou hij weer de verre terugreis aanvaarden. De eerste periode ging gelijk op. WWV liet blijken zich niet vrijwillig naar de slachtbank te leiden. Triton moest een paar keer handeld optreden maar kon verschillende keren de ondertal situaties onschadelijk maken. Met doelpunten over en weer werd met een 3-3 tussenstand aan de tweede periode begonnen. 

Opeens was daar weer het flitsende spel. Frivool en met overzicht werden verschillende kansen goed uitgespeeld en konden de gecreëerde overtal situaties doeltreffend worden afgerond. Met liefst 5 doelpunten was de toon voor de rest van de wedstrijd gezet en leek het veilige gat geslagen.

In de derde periode ging het plots weer stroperiger. WWV probeerde uit alle macht de aansluiting te vinden en was het keeper David Kras die regelmatig handelend moest optreden om doelpunten te voorkomen. Pas in de tweede gedeelte van de periode kon Triton weer de doelpunten maken en liep de ploeg verder uit naar een 3-12 voorsprong. 

De laatste periode was een foutenfestival van beide zijde. Zonder in moeilijkheden te raken kon Triton naar hartelust aanvallen en gaf WWV met een paar mooie afstandschoten nog wel haar visitekaartje af. Met 6-15 werd de eindstand bepaald. Doelpunten Triton; Robert Bakker, Erik Westerbroek (beide 3) Antoine Sanders, Eelco Bakker (beide 2) Harold Mons, Egbert van Essen, Geelco Koetsier, Jens Slofstra (allen 1) en een eigen doelpunt WWV.

Coach Gerard Wiltvank was na afloop dan ook zichtbaar opgelucht. 'Gelukkig dat we vandaag weer duidelijk hebben laten zien dat vorige week een incident is geweest. Iedereen was vanaf de start bij de les en dan zie je waartoe we in staat zijn'. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen De Grunte.
   

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie