Jochen Sandberg gaat lijsttrekker Klaas Ruitenberg en plaatselijke kandidaat Gerrit van Lagen voor naar de nieuwe chalets.
Jochen Sandberg gaat lijsttrekker Klaas Ruitenberg en plaatselijke kandidaat Gerrit van Lagen voor naar de nieuwe chalets. SGP Putten

SGP Gelderland bezoekt Puttense bedrijven

18 maart 2019 om 21:10 Verkiezingen/nieuws Deel je nieuws

De Gelderse Statenfractie kwam op uitnodiging van SGP Putten op bezoek. Een tweetal bedrijven werden bezocht: Mol Fresh Food en Strandparc Nulde.

Mol Fresh Food bv schilt meer dan 200 ton uien per week. Dat het weer van grote invloed kan zijn op de productie van uien, hebben René en Anthony Mol afgelopen jaar ervaren. “In 2018 waren er 40% meer uien nodig om tot dezelfde hoeveelheid kilo’s te komen. Waar Nederland normaliter een exportland is, werd er nu regelmatig geïmporteerd." 

Het ca. 30-koppige personeelsbestand van Mol Fresh Food bestaat voor een aanzienlijk deel uit arbeidsmigranten uit Polen. Voorheen waren arbeidsmigranten deels gevestigd op diverse vakantieparken in de Puttense omgeving, maar dat kan niet meer. Daarmee is er wel een probleem weet Anthony Mol: “We hebben nu enkele medewerkers die op ruim een half uur reistijd van het werk wonen.” Hij ziet hierin naast de eigen verantwoordelijkheid van de werknemer en die van de werkgever ook een faciliterende rol voor de gemeente weggelegd. Lijsttrekker Klaas Ruitenberg laat weten dat de provincie dit ook stimuleert en wijst wethouder Nico Gerritsen en de SGP-fractie op diverse initiatieven elders in de provincie. 

Na een rondleiding door het bedrijf wordt Strandparc Nulde bezocht. Het afgelopen jaar heeft Strandparc Nulde een grote uitbreiding ondergaan. Naast de 100 nieuwe vakantiehuisjes zijn er 225 campingplaatsen en is er ook ruimte voor dagrecreatie met o.a. waterfietsen en bootjes. 

Voor de Puttense SGP-fractie wordt nog eens onderstreept dat Nulde niet voor niets één van de drie recreatieclusters in Putten is. Het milieu en met name de waterplanten en de kwaliteit van het water vraagt aandacht en de provincie kan hierin mogelijk een rol spelen. 

Ewoud ’t Jong, fractievoorzitter SGP Putten: “Als SGP fractie zijn we erg blij met de lokale bedrijvigheid waar onder andere deze ondernemers symbool voor staan. Wij beseffen ons terdege dat we daar zuinig op moeten zijn. Beide bedrijven zorgen voor werkgelegenheid voor Puttense jongeren en ouderen. Uit de diverse uitdagingen die beide bedrijven schetsen (variërend van huisvesten van arbeidsmigranten tot ondersteunen van vitale vakantieparken) klinkt dan ook een heldere oproep door aan de gemeentelijke en provinciale politiek: creëer een bedrijfsklimaat dat het mogelijk maakt om in het mooie Putten te blijven ondernemen. Die handschoen pakken we graag op.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie