Zoek op zondag 30 augustus een plekje op de heide en maak uw eigen kunstwerk
Zoek op zondag 30 augustus een plekje op de heide en maak uw eigen kunstwerk Stichting Schapedrift

Zondag 30 augustus 2020 Doe mee met ‘Schilderen op de Ermelosche Heide’

7 augustus 2020 om 12:42 Nieuws Deel je nieuws

Laat je op zondag 30 augustus inspireren door de bloeiende heide in de buurt van grazende schapen en doe mee met Schilderen op de Heide! Tussen 12.30 en 15.30 uur kan iedereen een kunstwerk maken op de Ermelosche Heide. Kom met je eigen teken- of schilderspullen om 12 uur naar het bezoekerscentrum bij de schaapskooi van Ermelo. Hier word je ontvangen met koffie of thee. Daarna zoek je vlakbij een mooi plekje op de heide en ga je creatief aan de slag! De heide bloeit hopelijk nog een beetje en ergens in de buurt graast de kudde Veluwse heideschapen. Kunstenaars van STeK (Stichting Ermelo’s Kunstencollectief) komen deze middag helpen en kunnen je tips en informatie geven. Iedereen kan meedoen met dit schilderevenement en alle technieken zijn toegestaan. Deelname is gratis, maar aanmelden vooraf is nodig en mogelijk via reserveren@schapedrift.nl. Vermeld daarbij je naam en leeftijd. Dit evenement kan veilig en ‘coronaproof’ georganiseerd worden; iedereen gaat op ruime afstand van elkaar zelfstandig aan de slag.

Langste schilderij bij de schaapskooi

Het publiek kan tussen 12:30 en 15:00 uur kijken naar de kunstwerken die gemaakt worden. Maar iedereen kan ook meewerken aan het langste schilderij van Schapedrift! Op het terras bij de schaapskooi leggen we een lange rol papier op een tafel en hier mag iedereen zijn of haar eigen creatieve stuk invullen. We zijn benieuwd hoe lang en mooi dit schilderij wordt!

Na afloop verzamelen we alle kunstwerken en in oktober en november worden dan de schilder- en tekenwerken (voor wie dat wil)  in het bezoekerscentrum tentoongesteld.

Bij slecht weer gaat het evenement niet door. Bij twijfel ontvangen de deelnemers op zaterdag 29 augustus hierover een bericht. Contactpersonen voor dit schilderevenement van Stichting Schapedrift zijn Jeanne Dijkstra en Anneke Wullink, tel. 06-50436407 / 0577-407235.

Bereikbaar

De schaapskooi en bezoekerscentrum Ermelosche Heide zijn gelegen aan de Postweg 50 te Ermelo. Aanrijden per auto is alleen mogelijk via de Drieërweg, tussen Ermelo en buurtschap Drie. Tel. 0577-407254 of www.schapedrift.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie