Afbeelding
Pixabay

Afgelopen week meer mensen overleden

4 februari 2022 om 11:26 Achtergrond

PUTTEN In de vierde week van dit jaar (24 t/m 30 januari) overleden naar schatting bijna 3.350 mensen in Nederland. Dat zijn er honderd minder dan verwacht zou worden in deze tijd van het jaar, maar wel bijna tweehonderd meer dan de week ervoor. Dat blijkt uit vrijdag gepubliceerde cijfers van het CBS

De verwachtingen zijn op basis van sterfte in voorgaande jaren en demografische trends. Het aantal sterfgevallen ligt al sinds de jaarwisseling onder verwachting voor deze tijd van het jaar, maar kruipt de laatste paar weken wel weer langzaam op.


Bijschrift - Local Focus

OPVALLEND Niet in alle provincies was sprake van een lager sterftecijfer dan normaal in deze periode. In Noord-Brabant, Utrecht en Noord-Holland overleden iets meer mensen dan in deze tijd van het jaar verwacht zou worden. In alle andere provincies overleden wel minder mensen dan normaal voor deze tijd van het jaar.

Pas later weet het statistiekbureau welk deel van de sterfgevallen het gevolg is van Covid-19. Volgens het RIVM overleden vorige week in ieder geval 39 mensen aan de gevolgen van het coronavirus.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie