Watertoren op landgoed Oud Groevenbeek.
Watertoren op landgoed Oud Groevenbeek. Rogier Bos

Cultuurhistorische wandeling landgoed Oud Groevenbeek met kijkje bij kelders watertoren, waar verschillende soorten vleermuizen huisvesten

2 maart 2024 om 20:00 Activiteiten

ERMELO Wandel mee met de boswachter van Natuurmonumenten over landgoed Oud Groevenbeek op zaterdag 9 maart, 30 maart, 13 april en donderdag 2 mei. Luister naar de bijzondere verhalen en geniet van de rijke cultuurhistorie van het landgoed.

Landgoed Oud Groevenbeek is in de 19e en 20e eeuw uitgegroeid van een boerderij tot een bijzonder landgoed. Met een prachtige villa en andere karakteristieke gebouwen als een tuinmanswoning, een kleinschalige Noord-Veluwse boerderij, een washuis, een koetshuis, druivenkas van 106 jaar oud en de als folly gebouwde watertoren. Een landgoed met parkbos met statige beukenlanen, maar ook met  ‘regulier’ bos, akkers en weilanden, vee, moestuin wat maakte dat het landgoed destijds helemaal zelfvoorzienend was.

NATUUR EN CULTUUR

Boswachter Communicatie en Beleven van Natuurmonumenten Inge van Kampen licht toe: ,,Samen met de boswachter wandel je door de tuin, het parkbos, langs de druivenkas, de watertoren en andere gebouwen. De excursie staat in het teken van de cultuurhistorie van het landgoed, de bijzondere gebouwen en de bewoners. Een aantal kleine gebouwtjes wordt bezichtigd, het landhuis (de villa) niet in verband met de privacy van de gasten die er verblijven. Ook wordt een kijkje genomen bij de kelders van de watertoren, waar nu verschillende soorten vleermuizen huisvesten.”

RESERVEREN

De excursie start in het Theehuis onder het genot van een kopje koffie/thee. Tijd: van 13.30 tot 15.00 uur. Het betreft een wandeling van ongeveer 3 kilometer. Boek vooraf online een ticket via nm.nl/agenda-noord-veluwe

Deze wandeling is niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn, in verband met een beklimming bij de watertoren. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie