Natuurmonumenten organiseert op zaterdag 30 maart, 25 mei en op maandag 1 april wandelingen langs de Leuvenumse Beek.
Natuurmonumenten organiseert op zaterdag 30 maart, 25 mei en op maandag 1 april wandelingen langs de Leuvenumse Beek. Sjoerd van der Wal

Met de boswachter struinen langs de langste beek van de Veluwe, de stoere Leuvenumse Beek die al slingerend zijn weg zoekt door het bos

17 maart 2024 om 10:00 Activiteiten

ERMELO Natuurmonumenten organiseert op zaterdag 30 maart, 25 mei en op maandag 1 april, tweede paasdag, een verrassende wandeling met de boswachter door het prachtige landschap rond de Leuvenumse Beek.

Een mooie tocht voor wie niet bang is voor wat modder en drassigheid en graag meer wil weten over de rijkdom aan natuur rond de Leuvenumse Beek. Een beek met drie namen; hij begin in Staverden begint met de naam Staverdense Beek, heet vervolgens Leuvenumse Beek en eindigt als Hierdense beek in de Veluwerandmeren. De beek heeft een lengte van wel 17 kilometer.

De beek is een aantal jaren geleden hersteld en kan weer helemaal zijn natuurlijke gang gaan. Al slingerend zoekt de beek zijn weg door het bos. Het is een stoere beek die bij hevige regenval flink buiten haar oevers kan treden. Laarzen of goede waterdichte schoenen zijn geen overbodige luxe.

Geschikt vanaf 12 jaar. Verzamelen op de parkeerplaats Poolseweg om 10.00 uur. De wandeling duurt tot 13.00 uur. Reserveren via natuurmonumenten.nl/agenda-noord-veluwe. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie