Afbeelding
Eigen foto.

Mensen met dementie zingen volwaardig mee in Participatie Koor in Putten, vele familieleden ontroerd tijdens uitverkocht optreden

1 april 2024 om 10:00 Activiteiten

PUTTEN Het Participatie Koor o.l.v. dirigente Carla Schulte en pianist Peter Jan de Fijter gaf vrijdag 22 maart een prachtig optreden in de Heilige Maria Zuivering kerk te Putten met als titel: ‘Thank you for the music’. 

Liederen uit de Mattheüs Passion werden afgewisseld met populaire liederen zoals ‘mag ik dan bij jou’ van Claudia de Breij. Het koor bestaat uit 55 leden waarvan 14 mensen een haperend brein hebben. De zaal was met 150 bezoekers volledig uitverkocht.

Het Participatie Koor is een landelijk initiatief waarin mensen met dementie volwaardig mee kunnen zingen. Zij krijgen daar waar nodig hulp van de mantelzangers.  

Voorafgaand aan het optreden werd de documentaire vertoond van de oprichter van het Participatie Koor Eric Zwiers. Hij vertelt in deze documentaire dat mensen met dementie veel meer kunnen dan we denken. Met de juiste ondersteuning is nog heel veel mogelijk en kunnen mensen met dementie volwaardig meedoen. 

Vele familieleden waren ontroerd: ,,Wat fantastisch om mijn zus weer de Mattheus te horen zingen, iets wat ze haar leven lang gedaan heeft.”

Yvonne van der Leest van het Zorgerf geeft aan dat het Participatie Koor Putten in aanloop naar Kerst zijn tweede editie zal gaan organiseren. Zij is de initiatiefnemer van dit project en gelooft erin dat mensen met dementie voluit kunnen leven. Het Participatie Koor is hier een mooi voorbeeld van, volgens de organisatoren.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie