Een mozaïek inloopatelier.
Een mozaïek inloopatelier. Gonda Santing

Dit is er de komende week te doen rond Putten

25 september 2019 om 12:24 Activiteiten

PUTTEN De Puttenaer plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het onderstaande te doen. De volledige lijst met activiteiten is dagelijks te vinden in onze online agenda.

25 september 2019

Putten

[25 jaar viering Open Kerk - Inloop
[10:30 Achterstraat 39
De Open Kerk, de inloop van de drie samenwerkende kerken (de gereformeerde kerk, de hervormde Andreaskerk en de Rooms-Katholieke Parochie) viert op woensdagmorgen 25 september het 25-jarig bestaan in de gereformeerde kerk aan de Achterstraat. Vanaf 10.00 uur is er koffie en thee. De viering met als hoofdthema 'Een gezamenlijke terugblik' begint om 10.30 uur. Om 11.30 uur is er tijd voor een Meditatief Moment tot 11.45 uur. Een bijdrage aan het programma wordt verleend door mevrouw Doutzen van der Heide en de heer Wim van Til. Zij zullen vertellen over het verleden van de Inloop met anekdotes. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door de heer Marten Kamminga. Gasten en stamgasten, iedereen is van harte welkom.

26 september 2019

Putten

[PCOB-middag in "de Aker
[14:30 Fontanusplein 2
De PCOB-afdeling Putten begint op donderdag 26 september weer met haar middagen in de Aker. En op deze eerste middag van het nieuwe seizoen komt de heer Lodewijk met zijn programma over Johan de Heer. En van Johan de Heer heeft iedereen weleens gehoord; hij is bekend van vele gezangen en geestelijke liederen. De middag begint om 14.30 uur.

[Open repetitieavond gospelkoor Return
[20:15 Diverse straten
Houd je van zingen en ben je christen? Dan ben je van harte welkom op onze open repetitieavond. We zijn een klein bruisend en enthousiast koor met zangers en zangeressen (SATB) tussen de 20 en 60 jaar. We treden regelmatig op samen met onze eigen band. Wij doen dit onder andere met een eigen project rond Kerst en Pasen. Ook zingen wij op bruiloften, speciale gelegenheden, in het ziekenhuis, gevangenis, enzovoort. Ons muziekrepertoire is zeer divers. We repeteren wekelijks in Putten op donderdagavond onder leiding van een professionele dirigent. Naast onze gedeelde passie voor zingen en muziek zijn we ook een zeer gezellige en hechte groep en delen we lief en leed met elkaar. Ben jij net zo enthousiast als wij, en wil je (weer) gaan zingen? Laat het weten en geef je op via mail info@gospelkoorreturn.nl of bel 06-23232816 (Corina) 06-30692

27 september 2019

Putten

[Workshop rollatordansen in De Schauw
[11:30 Schauwplein 27
Senioren uit Putten kunnen op vrijdag 27 september deelnemen aan een workshop rollatordansen in De Schauw. Deze workshop zal worden gegeven door Margriet van der Putten-Pols van 'Dansen zonder drempels'. Tijdens de workshop zal er een afwisseling zijn van rollatordansen en zit-dansen (dansen op de stoel). Ook mensen in een rolstoel kunnen deelnemen. Er zijn 'muzikale duwers' aanwezig. Voor meer informatie over rollatordansen zie ook: https://www.nsrd.nl/ Voor bewoners van De Schauw is deelname gratis, gasten betalen een bijdrage van 5,00 euro. Voor deze activiteit is het nodig vooraf aan te melden. Dit kan tot uiterlijk 20 september via 088-0563000 of via welzijn.deschauw@znwv.nl

[Van Klaagzang naar Hoop, de film
[20:00 Brinkstraat 91
Filmreportage van het muziektheaterstuk 'Van Klaagzang naar Hoop' dat eind juni 2018 werd opgevoerd bij en in de buurt van de Vrouw van Putten. De razzia van Putten gezien door de ogen van kinderen en vrouwen. Na de film kan men vragen stellen aan de spelers. Kaarten a 5 euro verkrijgbaar bij de VVV van Putten of aan de zaal. Meer info www.theaterhuiswildzwijn.nl

28 september 2019

Putten

[PHG Boekenmarkt
[10:00 Bilderdijkstraat 43a
De eerstvolgende Boekenmarkt is op zaterdag 28 september van 10.00 tot 15.00 uur. Naast de verkoop van boeken is op deze dag het thema Kunst en Antiek. De PHG Boekenmarkt vindt plaats aan de Bilderdijkstraat 45 te Putten.

[Bingo in Krachtighuizen
[20:00 Oude Prinsenweg 6c
In buurthuis Krachtighuizen, Oude Prinsenweg 6c, is er op zaterdag 28 september om 20.00 uur een bingo.

30 september 2019

Putten

[Interactieve lezing over Kosmogonie
[12:00 Harderwijkerstraat 14
De kosmologie is de wetenschap die zich bezighoudt met de grootschalige structuur en de wordingsgeschiedenis van het heelal. Je mag ook universum zeggen of kosmos. Hoe het heelal kon ontstaan hoort er niet bij. Dit is het terrein van de Kosmogonie. Al snel kom je bij de vraag hoe het heelal er vroeger uit zag en nog fundamenteler hoe het heelal begonnen is, of was het heelal er altijd al of bestaat het niet, want we leven in een illusie? En hoe moet je nu een heelal voorstellen dat zo groot is als een atoomkern, want zo klein is het dan ooit geweest. En kun je iets zeggen over wat er was voordat het heelal begon?

Astra Alteria nodigt iedereen uit voor de inleiding van oud-voorzitter Robert de Jong. De lezing wordt gehouden op maandagavond 30 september en begint om 20.00 uur in Hotel Hof van Putten, Harderwijkerstraat 14, 3881 EH Putten. De lezing is gratis voor leden van Astra Alteria. Niet-leden betalen 6 euro.

2 oktober 2019

Putten

[Credo Bijbelstudieavonden
[19:15 Achterstraat 39
Heb je dat ook weleens, dat je je afvraagt hoe God in deze wereld 'werkt' en hoe in jouw leven? En hoe zit het met de kerk, zijn alle godsdiensten gelijk? Wat houdt bidden in en hoe moet je de bijbel lezen? Allerlei vragen die je jong of oud, jezelf wel een keer afvraagt. De Gereformeerde kerk te Putten organiseert avonden over het christelijk geloof. Op vijf woensdagavonden zullen de diverse thema's rond het christelijk geloof centraal staan. Jong of oud(er), gelovig of niet, vragen en twijfels, of zeker van alles, trouw kerkganger of nog nooit een kerk van binnen gezien, iedereen is van harte welkom op de Credo Bijbelstudieavonden.

5 oktober 2019

Putten

[Inloopatelier mozaïeken Gonda Santing
[11:00 Poolserondweg 2
Iedere mozaïekliefhebber is welkom in ons atelier in Putten. Elke eerste zaterdag van de maand vanaf september 2019 is een open atelier en kan iedereen met interesse voor mozaïek langskomen voor een praatje of vraag. Het atelier is gevestigd aan de Poolserondweg 2 te Putten.

8 oktober 2019

Putten

[Vorming & Toerusting: Kaj Munk (1898-1944)
[20:00 Achterstraat 39
Dr. Hans Hofstra vertelt op dinsdag 8 oktober over de Deense predikant Kaj Munk, een veelzijdige persoon, die minder bekend is dan ds. Dietrich Bonhoeffer, maar zijn verzet tegen de nazi's en de Jodendeportaties in Denemarken zijn minstens even indrukwekkend. Opgeven bij: Marja Benschop Tel. : 0341 – 358079 E-mail: marjabenschop@chello.nl

12 oktober 2019

Putten

[Koorconcert voor Israël Putten
[19:30 Henslare 2
Op D.V. 12 oktober 2019 staat een prachtig koorconcert gepland van het Hollands Jongerenkoor in de Hersteld Hervormde Gemeente te Putten. Het koor wordt begeleid door het Hollands jongeren orkest. Beiden staan onder leiding van Peter Wildeman. Op deze avond hoopt ook het Elspeets Mannenkoor Con Amore onder leiding van Gerrit Knikker te zingen. De vleugel wordt bespeeld door Mark Brandwijk, het orgel door Joost van Belzen en Jan Post en Wilhelm Groenendijk speelt trompet. De toegang tot deze avond is gratis en het concert begint om 19:30. Er zijn wel collecten voor stichting Christenen voor Israël en voor de onkosten (uitgang). Dominee zal op de avond spreken. U bent van harte welkom!

16 oktober 2019

Putten

[Credo Bijbelstudieavonden
[19:15 Achterstraat 39
Heb je dat ook weleens, dat je je afvraagt hoe God in deze wereld 'werkt' en hoe in jouw leven? En hoe zit het met de kerk, zijn alle godsdiensten gelijk? Wat houdt bidden in en hoe moet je de bijbel lezen? Allerlei vragen die je jong of oud, jezelf wel een keer afvraagt. De Gereformeerde kerk te Putten organiseert avonden over het christelijk geloof. Op vijf woensdagavonden zullen de diverse thema's rond het christelijk geloof centraal staan. Jong of oud(er), gelovig of niet, vragen en twijfels, of zeker van alles, trouw kerkganger of nog nooit een kerk van binnen gezien, iedereen is van harte welkom op de Credo Bijbelstudieavonden.

22 oktober 2019

Putten

[Alle Heiligen
[20:00 Voorthuizerstraat 14
pastoor Harrold Zemann/Johanneke Bosman Heiligen kennen we van de glas-in-lood ramen in kerken en kathedralen. Mensen waar licht doorheen valt. Dat is wel een mooie definitie. Maar waaraan kun je heiligen verder herkennen? Waarom heeft de één altijd een kerkje in de hand en een ander juist een staf? Waarom leest de één een boek en vind je bij de ander een leeuw aan zijn voeten? En waarom hebben alle heiligen samen een aparte gedenkdag op 1 november? Een gedenkdag zo dicht in de buurt van de herdenkingsdag van de Reformatie die, soms tot haar eigen schade en schande, alle beelden heeft stuk¬geslagen. Opgeven bij : Johan de Vroom Tel. : 0341-35 76 26 E-mail: vt@devroom.eu

26 oktober 2019

Putten

[Knolletjesfeest Mariahoeve
[11:00 Kiefveldersteeg 11
Jaarlijks knolletjesfeest op de Mariahoeve! tussen 11.00 & 16.00 uur zijn er diverse activiteiten; - Proeven van Stoppelknollen - Erwtensoep, broodje hamburger - Varken op de leer - Diverse ambachten - Houtcarven demonstraties - Museumbezoek onder leiding van een ervaren gids vanaf 11 uur / laatste rondleiding 15.00 Waarom de naam knolletjesfeest? Vroeger werden de akkers na de oogst van het koren vaak ingezaaid met knollen of snijrogge. Zij werden gebruikt als groenvoer voor de melkkoeien als ze van de weide naar de stal gingen en werden vaak ook door de schooljeugd van het land gehaald als hapje voor onderweg. Ook komt Slager Dijkhuis weer met een varken op de leer ( ladder) en het vlees wordt afgesneden en verkocht. Ook neemt hij balkenbrij, spek en worst mee dat te koop wordt aangeboden. In de Schenkerij kunt u terecht voor een lekker kopje koffie met wat lekkers of een heerlijke erwtensoep. Wij nodigen u graag uit om op 26 oktober tussen 11.00-16.00 nostalgie te komen proev

29 oktober 2019

Putten

[Jezus een mensenleven
[20:00 Achterstraat 39
Prof.C.den Heijer Het Nieuwe Testament opent met vier evangeliën. Wie de moeite neemt die geschriften met elkaar te vergelijken ontdekt al snel dat zij op verschillende manieren over Jezus spreken, zegt Professor den Heyer. Het verhaal van Marcus, het oudste evangelie, heeft geen geboorteverhaal, maar begint met de volwassen Jezus, de timmerman uit Nazareth. Een mens onder de mensen. Dankzij Mattheüs en Lucas vieren we kerstfeest. Maar ook hun verhalen verschillen op tal van punten. Het vierde evangelie is in alle opzichten een geval apart. De mens Jezus wordt vergoddelijkt: hij wordt de zoon van God genoemd. Het is niet verbazingwekkend dat de volgelingen van Jezus vanaf het vroegste begin getwist hebben over de vraag naar de betekenis van zijn leven en sterven. In de loop der eeuwen heeft Jezus vele gezichten gekregen: van mens onder de mensen tot godenzoon, ja zelfs tot God. Opgeven bij : Jan Braaksma Tel: 0341- 36 00 95 E-mail: j.braaksma@chello.nl

30 oktober 2019

Putten

[Credo Bijbelstudieavonden
[19:15 Achterstraat 39
Heb je dat ook weleens, dat je je afvraagt hoe God in deze wereld 'werkt' en hoe in jouw leven? En hoe zit het met de kerk, zijn alle godsdiensten gelijk? Wat houdt bidden in en hoe moet je de bijbel lezen? Allerlei vragen die je jong of oud, jezelf wel een keer afvraagt. De Gereformeerde kerk te Putten organiseert avonden over het christelijk geloof. Op vijf woensdagavonden zullen de diverse thema's rond het christelijk geloof centraal staan. Jong of oud(er), gelovig of niet, vragen en twijfels, of zeker van alles, trouw kerkganger of nog nooit een kerk van binnen gezien, iedereen is van harte welkom op de Credo Bijbelstudieavonden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie