Lambèrt Broekhuis, senior media adviseur Recreatiekrant Veluwe en Jurgen Hillaert, hoofdredacteur Recreatiekrant Veluwe.
Lambèrt Broekhuis, senior media adviseur Recreatiekrant Veluwe en Jurgen Hillaert, hoofdredacteur Recreatiekrant Veluwe. Pauw Media

Recreatiekrant Veluwe actueler dan ooit met eigen website

19 april 2021 om 12:45 Activiteiten

PUTTEN Al bijna een halve eeuw is de Recreatiekrant Veluwe dé belangrijkste toeristische informatiebron voor bewoners en bezoekers van de Veluwe. De uitgebreide activiteitenagenda en vele uit-tips sturen mensen op pad naar bekende en onbekende plekjes op de Veluwe. Deze maand krijgt de krant een digitaal broertje: recreatiekrantveluwe.nl.

De Recreatiekrant Veluwe is ooit ontwikkeld door de Streek VVV Noord- en Midden Veluwe. Later werd de krant uitgegeven door het Gelders Bureau voor Toerisme, het Veluws Bureau voor Toerisme en sinds 2014 door Koninklijke BDU in samenwerking met de Streekverkenner.

INNOVATIEVE ONDERNEMERS Hoofdredacteur Jurgen Hillaert vertelt: ,,Juist nu mensen véél thuiszitten is er veel behoefte aan informatie over welke uitjes nog wel mogelijk zijn. En dat zijn er nog best veel. In samenwerking met de VVV’s en toeristische informatiepunten op de Veluwe worden continu activiteiten verzameld die aantrekkelijk zijn om te bezoeken. Je kunt hierbij denken aan fotospeurtochten, smaakfietsroutes, een kinderbelevingspad of food-trails. Maar ook fraaie wandel- en fietsroutes over historische landgoederen of bezoeken aan tuinen en parken tref je aan in de Recreatiekrant. Zelf word ik enthousiast van innovatieve ondernemers die bijvoorbeeld sup-lessen op het Apeldoorns Kanaal aanbieden of de wandelbingo van het Routebureau Veluwe.”

ACTUELE UITJES Op de website recreatiekrantveluwe.nl wordt voortaan dagelijks een selectie van actuele recreatie-uitjes gepresenteerd. Juist in deze tijden van corona is het handig om je vooraf te informeren over een gepland toeristisch bezoek om te voorkomen dat je voor een gesloten deur komt te staan.

Attracties, musea, restaurants en winkeliers kiezen ervoor om zich in de Recreatiekrant te presenteren met een verwijzing naar recreatiekrantveluwe.nl of de eigen website. Op die manier kunnen zij hun klanten uitleggen of en hoe zij vooraf moeten reserveren, of een (snel)testbewijs nodig is voor een bezoek en of er nog andere voorwaarden gelden. 

Ondernemers die nog niet vermeld staan, kunnen contact opnemen met BDUmedia, Lambèrt Broekhuis, telefoon 06-46144190.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie