Machine Putter Stoomgemaal
Machine Putter Stoomgemaal PS

Eerste draaidag Putter Stoomgemaal in 2021

16 juni 2021 om 16:16 Lokaal/Activiteiten

PUTTEN De eerste draaidag van het Putter Stoomgemaal dit jaar staat gepland op zaterdag 19 juni.

,,De afgelopen maanden is veel onderhoud gepleegd en er staat ons een kort draaiseizoen te wachten”, vertelt vrijwilliger Rob Bosman. ,,Als laatste onderdeel van de restauratie wordt in september en oktober van dit jaar de schoorsteen onder handen genomen, waarbij er weer een kroon op de schoorsteen wordt gemetseld. De vorige is er bij een blikseminslag in de zestiger jaren vanaf geslagen.”

KINDEREN Tijdens de draaidag worden op het Putter Stoomgemaal de coronarichtlijnen gevolgd die zijn opgesteld door het RIVM in samenwerking met de museumbranche. Bezoekers zijn welkom tussen 10.00 en 16.00 uur. De machine is in werking vanaf 11.00 uur. 

,,De aanwezige vrijwilligers geven graag uitleg over de Arkemheense polder en het stoomgemaal”, aldus Bosman. ,,Kinderen mogen de stoker helpen het vuur gaande te houden. Door dit te doen kunnen zij een diploma als hulpstoker bemachtigen.”

Bezoekers kunnen in de schuur tentoongestelde miniatuur-stoommachines en nostalgische toestellen bekijken.

Het Putter Stoomgemaal is te vinden aan de Arlersteeg 30 in Putten, Meer informatie: www.putterstoomgemaal.nl of 033-2453257.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie