De start van de Whisky Tour van het Drankenkabinet met van links naar rechts Ilja Schouten (Drankenkabinet), Lea Kleiter, Tony van Rooien en burgemeester Henk Lambooij.
De start van de Whisky Tour van het Drankenkabinet met van links naar rechts Ilja Schouten (Drankenkabinet), Lea Kleiter, Tony van Rooien en burgemeester Henk Lambooij. Henk Hutten

Burgemeester Lambooij opent Whisky Tour

Activiteiten

PUTTEN Deze zomer strijkt de Whisky Tour neer op de Veluwe. Liefhebbers van whisky of mensen die eens kennis willen maken met deze populaire ambachtelijke drank kunnen tot en met 30 september meedoen aan de tour die wordt georganiseerd door het Drankenkabinet. Burgemeester Henk Lambooij opende vrijdag 2 juli de eerste tour in de pop-up-winkel van het Drankenkabinet in Putten, in het pand waar voorheen de ABN Amro zat. 

Deelnemers aan de tour worden tijdens de tour meegenomen op whiskyreis: van het gerst tot het distilleren en ten slotte het rijpen van de whisky, alles komt aan bod. Om het hele proces nog beter te begrijpen, wordt er uiteraard ook whisky geproefd. Na deze tour kunnen de deelnemers meepraten over whisky alsof ze daadwerkelijk zelf diverse distilleerderijen in Schotland hebben bezocht.

Ilja Schouten, de eigenaresse van het Drankenkabinet, wil met deze tijdelijke Whisky Tour bezoekers een beleving meegeven. ,,Dat whisky populair is merken we al jaren bij het Drankenkabinet. Steeds meer liefhebbers komen naar onze winkel in Ermelo om kennis te vergaren en hun passie te delen. Deze zomer leek ons een mooi moment om wat extra’s te bieden voor al deze liefhebbers.’’

Opgeven voor de dagelijkse tour (van woensdag tot en met zaterdag) kan via www.whiskytourveluwe.nl . Een privétour boeken met vrienden, familie, business clubs of een vrijgezellenfeest is ook mogelijk. Voor mensen die meer de diepte in willen is er een ruim aanbod aan masterclasses en workshops. 

De Whisky Tour zit in het voormalig ABN Amro-pand. Naast de tour kunnen whiskyliefhebbers er ook terecht voor een uitgebreid aanbod aan whisky’s, glaswerk, boeken, et cetera. De winkel is open van 12.00 tot 18.00 uur.

advertentie
advertentie
Afbeelding
BMW-eigenaren opnieuw de dupe van leegroven auto 11 aug, 08:45
Afbeelding
Brand in woning Schoolstraat 10 aug, 07:42
Afbeelding
Binnen bij het Noord-Veluws Museum: Nunspeet als kunstenaarsdorp Uitjes in de regio 9 aug, 15:11
Afbeelding
Deskundigen: let op elkaar om kans op verdrinking te verkleinen 9 aug, 10:00
Afbeelding
Grote meningsverschillen tussen voor- en tegenstanders wolf 8 aug, 15:37
Afbeelding
Vergrijzing door bevolkingsgroei, maar regionale verschillen blijven 8 aug, 11:02
Afbeelding
Wasdroger in brand op bovenverdieping restaurant 6 aug, 19:32