Amy in gesprek met Sinterklaas en FeestPiet over het afgelopen jaar.
Amy in gesprek met Sinterklaas en FeestPiet over het afgelopen jaar. Familie Tijssen

Sinterklaas op bezoek in coronatijd

6 december 2021 om 10:34 Activiteiten

PUTTEN Het team van Sint in Putten hebben hun seizoen super fijn afgesloten, ondanks de corona maatregelen. De agenda van deze hulpsint stond dan al geruime tijd al helemaal vol gepland om bij de Puttense kinderen langs te gaan voor een huisbezoek.

Sinterklaas werd dit jaar weer vergezeld door de bekende FeestPiet en Pietje van Alles maar ook voor het eerst mee naar Nederland P.I.O ( Piet in opleiding ). Elke ochtend voordat zij op stap gaan hebben zij zich getest, en namen bij al hun bezoeken de coronamaatregelen in acht. Zo werden de handschoenen veel verwisseld en de pepernoten werden op tafel gelegd in plaats van in de hand en natuurlijk zoveel mogelijk de 1.5 meter afstand. Het voordeel was wel dat het team bestond uit één huishouden.

Het team had dit jaar weer wat extra leuks, de vierde generatie heeft zijn debuut gemaakt als Piet met een intocht en huisbezoeken. De eerste generatie die deze ‘familie-traditie’ is begonnen, is al geruime tijd niet meer onder ons. Maar we weten zeker dat die mega trots zou zijn geweest, aldus Sinterklaas.

Nadat het team op zondag 5 december weer laat aankwamen in het grote pietenhuis stond er weer een welverdiende gedekte tafel voor ze klaar waar ze lekker van smulden.

SInt in Putten is nu al bezig met de voorbereidingen van 2022.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie