Wandelaar lopend door een winters landschap.
Wandelaar lopend door een winters landschap. VVV Putten

Ontdek de natuur tijdens de Veluwse Wandeldagen

7 februari 2022 om 11:04 Activiteiten

PUTTEN Tijdens de Veluwse Wandeldagen kan men drie dagen genieten van mooie wandelroutes op de Veluwe.  De wandeldagen zijn op donderdag 10, vrijdag 11 en zaterdag 12 februari.

De routes zullen een lengte van ongeveer 10 kilometer hebben en er kan tussen 10.00 uur en 12.00 uur gestart worden bij de VVV’s in Ermelo, Elburg, Elspeet en Putten.

In Putten wordt klompenpad het Norderpad (12 kilometer) gewandeld. De route brengt de wandelaar door afwisselende landschappen waaronder bos, weides, heide en de kasteeltuinen van de Vanenburg. Via eeuwenoude kerkenpaden, over landwegen, langs waterpartijen en oude boerderijen in het buitengebied. Bij Boerenbed Landgoed Volenbeek kan men met de kleine dieren knuffelen en krijgt men een vers glas melk. Ook komen de wandelaars langs Pluktuin ‘t Platteland waar de mooie landwinkel geopend is. Op vrijdag en zaterdag is bij Pluktuin het Platteland ’Harma regelt het wel’ aanwezig. Onderweg verrast het keukenteam van Kasteel de Vanenburg met een winterse lekkernij.

In Elspeet worden twee routes gecombineerd tot een afstand van 13.4 km. Uiteraard is het ook mogelijk één van de twee routes te lopen.

Schotkamproute (8 km). Deze route gaat langs de prachtige Schaapskooi van Elspeet. De route gaat vervolgens over de Schapendrift naar de Schotkamp, een heidegebied waar meerdere grafheuvels te vinden zijn. Door landelijk gebied loopt men vervolgens langs de grens van Landgoed Staverden naar het heidegebied langs de Oude Garderenseweg, waar je de route op de grens van bos en heide vervolgt om weer uit te komen bij Molen de Hoop

De Elspeterveldroute (7km) gaat over een mooi pad met vergezichten over het Elspeterveld, langs de Kroondomeinen en door de mooie buitenwijken van Elspeet.

VVV Elburg biedt een winterwandelroute vanuit de historische binnenstad, langs de Joodse begraafplaats en via het eeuwenoude landgoed Morren naar het plattelandsdorp Oosterwolde. Men wandelt over hoge zandgronden en langs een voormalige zeepolder om vervolgens weer terug te komen in de binnenstad.  De oorspronkelijke route is 11km maar is in te korten naar 8km of uit te breiden naar 17km. Bij rustpunt TuINN kan koffie met huisgemaakt lekkers afgenomen worden. De winterse lekkernij wordt door de Haas verstrekt.

Vanuit VVV Ermelo kan er gestart worden met een wandeling van ongeveer 14 kilometer. Deze route neemt de wandelaar mee over de Landgoederen Oud en Nieuw Groevenbeek en de Groevenbeekse Heide. Een prachtige gevarieerde wandeling die de deelnemer laat genieten van de mooie gebieden rond Ermelo. Op het einde van de route wordt de winterse versnapering verzorgt door Restaurant Peacock’s.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie