In Gelderland overnachtten vorig jaar maar liefst 1,4 miljoen gasten uit eigen land - De Puttenaer | Nieuws uit de regio Putten

In Gelderland overnachtten vorig jaar maar liefst 1,4 miljoen gasten uit eigen land

7 jul, 16:15 Activiteiten ANP
Afbeelding

PUTTEN Na twee coronazomers willen veel Nederlanders er de komende weken weer op uit om van een welverdiende vakantie te genieten. Door onder meer de inflatie en vluchten die worden geschrapt gaat dat niet helemaal zorgeloos. 

,,Ondanks de huidige onzekerheden is driekwart van onze leden zeker wel van plan om op vakantie te gaan”, zegt Markus van Tol van de ANWB. De toeristenbond heeft onlangs onderzoek gedaan naar de vakantieplannen van hun eigen leden.

Hoewel verre reizen weer mogelijk zijn, blijkt uit het onderzoek dat vakantiegangers dichter bij huis blijven. Dit heeft te maken met de actuele situatie in de wereld. ,,Uit ons onderzoek is gebleken dat mensen hun vakantieplannen hebben aangepast door de oorlog in Oekraïne, de hoge brandstofprijzen en de inflatie”, zegt Van Tol. Zo’n 45 procent van de ANWB-leden geeft aan dat ook corona impact heeft op de plannen van een trip. 

Mis niks, lees alles van De Puttenaer


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Putten en omliggende plaatsen met de Puttenaer. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Puttenaer lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Putten.