Schaapscheerdersfeest bij de schaapskooi in Ermelo.
Schaapscheerdersfeest bij de schaapskooi in Ermelo. Stichting Schapedrift

Schaapscheerdersfeest Schaapskooi Ermelo met kinderactiviteiten en oude ambachten

27 mei 2023 om 10:00 Activiteiten

ERMELO De schapen bij de schaapskooi van Ermelo weer geschoren of geknipt. Dit vindt plaats op zaterdag 3 juni van 10.30 tot 16.00 uur waarbij het publiek van dichtbij kan meekijken. Rond het scheren van de schapen is een mooi publieksprogramma samengesteld. 

Kinderen kunnen herdersstokken versieren, schaapjes knutselen en zich laten schminken. Er zijn kramen met wol- hobby- en schapenproducten en de technieken van het wol spinnen, kaarden, vilten en weven worden getoond. 

OUDE AMBACHTEN

Ook zijn er oude ambachten te zien zoals manden vlechten. Het ensemble Vocal Miles brengt sfeer op het terrein met hun livemuziek en er zijn allerlei lekkernijen te eten en te drinken, waaronder pannenkoeken van Molen de Koe en broodjes vers gerookte zalm en paling van Gebr. Elzinga.  

240 SCHAPEN SCHEREN IN 6 WEKEN

Dit jaar moeten er ongeveer 240 schapen geschoren worden bij de kudde van Ermelo. Dat lukt natuurlijk niet op één dag. Daarom wordt er vanaf 14 mei al begonnen met scheren. Zes weken lang kunnen bezoekers iedere zondag kijken hoe de schapen één voor één worden neergelegd en ontdaan van hun vacht. De wol is te koop in het bezoekerscentrum. 

FEEST

Zaterdag 3 juni organiseren de schaapskooi rondom het scheren een groots evenement waarbij alles draait om wol en de verwerking ervan. De entree bedraagt 2 euro; vrienden van Stichting Schapedrift en kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang. Let op: voor een aantal kinderactiviteiten zoals schminken en knutselen wordt een kleine bijdrage gevraagd. Pinnen is mogelijk. 

Schaapskooi Ermelo is te vinden aan de Postweg 50 en alleen bereikbaar via de Drieërweg, tussen Ermelo en buurtschap Drie. Kom het liefst per fiets. Via verkeersregelaars zal het aanrijden en parkeren georganiseerd worden.
Info en tickets www.schapedrift.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie