Snelheid én nauwkeurigheid gaan hand-in-hand bij agility.
Snelheid én nauwkeurigheid gaan hand-in-hand bij agility. kcnwv

Driehonderd razendsnelle, sportieve honden en hun baasjes bij landelijke agilitywedstrijd Kynologenclub Noord-West Veluwe

3 oktober 2023 om 15:48 Activiteiten

ERMELO Kynologenclub Noord-West Veluwe organiseert dit jaar weer een landelijke agilitywedstrijd. Op het trainingsveld aan het Roodeschuurderwegje 64 in Ermelo verzamelen zich op zaterdag 7 oktober vanuit het hele land 300 deelnemers met razendsnelle, sportieve honden. Ditmaal ook een deelnemer uit Finland met een Nederlands ras: een Markiesje. Iedereen is van harte welkom te komen kijken.

Er wordt in diverse klassen gestart: van debutanten tot en met internationale wedstrijdlopers. De debutantenwedstrijd is bedoeld voor beginnende mens-hondcombinaties. Op aanwijzingen van de eigenaar nemen de deelnemende wedstrijdhonden allerlei hindernissen. Hoogtesprongen, de A-schutting, slalompaaltjes of een wipwap; ze draaien hun poot er niet voor om. Snelheid en nauwkeurigheid gaan hand-in-hand.

CURSUSSEN KYNOLOGENCLUB

Agility is slechts één van de vele cursussen die de kynologenclub Noord-West Veluwe in haar pakket heeft. Wekelijks komen honderden honden het veld aan het Roodeschuurderwegje enthousiast oplopen. Pups van acht weken die zich voorbereiden op een prettig en braaf hondenleven. Maar ook honden van een jaar of twaalf die nog maar al te graag gehoorzaamheids- of fun-oefeningetjes met de eigenaar uitvoeren. De instructeurs die hen begeleiden zijn gediplomeerd en in sommige gevallen gespecialiseerd in het oplossen van probleemgedrag. Rode draad door iedere cursus heen is ‘positief trainen’, oftewel het wenselijke gedrag van de hond zó aantrekkelijk maken, dat de hond daar uit zichzelf voor kiest. Een hond die via positieve ervaringen weet wat hij mag, komt minder snel in de verleiding om te gaan ontdekken wat hij niet mag.

Als de opvoeding van de hond geslaagd is, kunnen mens en hond overstappen naar trainingscursussen, zoals agility of hoopers. Info op kcnwv.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie