Het poppodium is helemaal voor de kinderen.
Het poppodium is helemaal voor de kinderen. Set Vexy

Sinterklaasvoorstellingen in Harderwijk: meebrullen met Pepernotenpopconcert en theatervoorstelling in Catharinakapel

4 november 2023 om 15:00 Activiteiten

HARDERWIJK Eind november organiseert Theater Harderwijk verschillende Sinterklaasvoorstellingen. 

Zo kunnen kinderen meebrullen en dansen op alle Sinterklaasliedjes tijdens ‘Het Pepernotenpopconcert’ in Poppodium Estrado en mag de jonge bezoeker zelf meehelpen met het maken van een voorstelling tijdens ‘Sjors en Ruud spelen een prentenboek’ in de Catharinakapel.

PEPERNOTENPOPCONCERT (3+)

Al drie jaar (of ouder) en helemaal gek van Sinterklaas? Dan is het tijd voor het allereerste popconcert, natuurlijk in Poppodium Estrado. Nu gaan niet de ouders een avondje stappen, maar is het poppodium helemaal voor de kinderen. Tijdens het swingende ‘Pepernotenpopconcert’ op vrijdag 24 november horen de jonge bezoekers Sinterklaasliedjes zoals ze nog nooit gehoord hebben. Kom twisten op ‘Sinterklaasje Kom Maar Binnen’ en zwijmel weg bij ‘Zachtjes Gaan de Paardenvoetjes’. Jelle Amersfoort leidt samen met zijn geweldige liveband het concert. Alles mag: meezingen, zwaaien, dansen, crowdsurfen of gewoon lekker luisteren. De voorstelling begint om 16.00 uur.

SJORS EN RUUD SPELEN EEN PRENTENBOEK

Theatermakers Sjors en Ruud nemen de bezoekers mee in een Sinterklaasverhaal en brengen een echt meemaaktheater naar de Catharinakapel. Ze beginnen de voorstelling met het lezen van een prentenboek, daarna begint het spektakel. Onder leiding van de twee spelers helpt het publiek mee om de voorstelling te maken. Er wordt een rolverdeling gemaakt en het decor wordt opgezet. Ineens start de muziek. Daar komt het prentenboek tot leven. De inbreng en fantasie van de kinderen zorgt elke keer voor een net iets andere voorstelling. ‘Sjors en Ruud spelen een Prentenboek’ is 5 keer te zien de Catharinakapel. Op zaterdag 5 november om 13.00 uur en om 14.30 uur. Op zondag 26 november om 11.00 uur, 13.30 uur en om 15.00 uur. Deze voorstelling is geschikt voor alle leeftijden. De grotere kinderen helpen mee, de kleintjes kunnen lekker kijken.

Kijk voor tickets en meer informatie over deze voorstellingen op www.theaterharderwijk.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie