Afbeelding
Welzijn Putten

Putten voor Elkaar heeft in week 49 deze activiteiten in petto voor de Puttenaren

7 december 2023 om 09:41 Activiteiten

PUTTEN Wekelijks publiceert Welzijn Putten de agenda van Putten voor Elkaar in de papieren krant. Deze is vanaf heden ook digitaal te vinden voor de liefhebbers. Trek eropuit!

Alzheimer Trefpunt Putten
Het Alzheimer Trefpunt is een ontmoetingsplek voor mensen met geheugenproblemen/dementie, mantelzorgers en familieleden, belangstellenden en professionals. Het biedt informatie over diverse thema’s, gezelligheid, muziek en verrassende ontmoetingen. Het is een plek om lotgenoten te ontmoeten. Het Trefpunt is elke tweede dinsdag van de maand van 19.30 uur tot 21.00 uur in brasserie De Heerdt, Kerkplein 1 in Putten. De inloop is vanaf 19.00 uur. De eerstvolgende keer dat het Alzheimer Trefpunt een avond heeft, is op 12 december. Het thema van deze avond is Op naar de Kerst.

Mantelzorgwandeling
Iedere eerste donderdag van de maand is er een wandeling voor mensen die mantelzorg verlenen. Voor de gezelligheid en contact met andere mantelzorgers. De eerste keer is donderdag 7 december vanuit Brasserie Schovenhorst, Garderenseweg 93, 10.00-12.00 uur. (koffie + gebak voor eigen rekening) Aanmelden is niet nodig.

Jeu de boules
Op woensdag en op vrijdag van 14.00 uur tot 16.00 uur verzamelt de Jeu de Boules-club voor een gezellig en spannend spel. Lekker buiten bezig met een gezellige club mensen en na afloop gezellig napraten. Interesse? Voor meer informatie en aanmelden bel Welzijn Putten via 0341-357078.

Wandelclub
De wandelclub van Welzijn Putten is een gezellige groep die eens in de twee weken (op de vrijdagmorgen van de oneven weken) een wandeltocht maakt. De eerstvolgende keer is op 8 december. Om 9.00 uur wordt er, met een kopje koffie, verzameld in de foyer van Stroud. Van 9.30 uur tot ongeveer 11.00 uur wordt een mooie wandeling gemaakt. Iedereen is van harte welkom bij deze gezellige activiteit. Doorgang van de wandeling is weersafhankelijk. Meer informatie en aanmelden bij Welzijn Putten via 0341-357078.

Houtsnijwerk
Op dinsdagmorgen van 9.00 uur tot 12.00 uur is de houtsnijclub actief in Stroud. Houtsnijden is een leuke hobby en de club heeft ruimte voor een paar nieuwe leden. De club is niet uitsluitend voor mannen, ook vrouwen zijn welkom. Bel voor meer informatie of aanmelding: 0341-357078.

Financieel Café Putten
Voor mensen die in Putten wonen en wel wat hulp kunnen gebruiken bij de administratie en/of financiën, zoals het aanvragen van toeslagen, een uitkering of het invullen van een formulier, is er het Financieel Café! Het Financieel Café is geopend op dinsdagavond van 17:30 tot 18:30 uur en op woensdagmorgen van 09.30 tot 12.00 uur. Tijdens openingstijden is er vrije inloop. Een afspraak maken is ook mogelijk door te bellen naar 088-784 64 64 (Stimenz) en een afspraak met een vrijwilliger van het Financieel Café te plannen.

Klussendienst
De klussendienst voert kleine klusjes uit voor mensen die in Putten wonen, niet in staat zijn om klusjes en reparaties zelf uit te voeren en niet veel geld te besteden hebben. Ook kunnen ze helpen bij problemen met computers of telefoons. Voldoet de klus aan deze voorwaarden? Op werkdagen tussen 8.30 en 12.00 uur kan er dan contact opgenomen worden met de receptie van Welzijn Putten via nummer 0341-357078. Een klus kost €5,- per keer en de materiaalkosten. Op woensdag worden de klussen verdeeld en zal er daarna contact opgenomen worden voor een afspraak.

Vervoer
Mensen die geen gebruik kunnen maken van eigen vervoer of openbaar vervoer kunnen een abonnement nemen op het vervoer van Welzijn Putten. Behulpzame chauffeurs vervoeren de abonnees op werkdagen binnen de gemeentegrenzen van Putten. Voorwaarde is dat u zelfstandig kunt in- en uitstappen. Rolstoelvervoer is niet mogelijk. Voor meer informatie of een abonnement bellen op werkdagen tussen 9 en 11 uur naar 0341-357078.

Sleutelkluisjes
Mensen die de deur niet zelf kunnen openen voor mantelzorgers of thuishulp kunnen kosteloos een sleutelkluis in bruikleen krijgen. De kluisjes hebben het SKG keurmerk wat betekent dat het voor inbrekers heel erg moeilijk is om de kluisjes open te breken. Meer informatie en aanvraag: Welzijn Putten: 0341-357078.

Puttenconnect.nl
Op zoek naar een zinvolle invulling van de dag: kijk op: www.puttenconnect.nl. Op het platform Putten Connect zijn activiteiten en vrijwilligersvacatures te vinden én te plaatsen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie