Uitnodigend asfalt

27 december 2018 om 09:42 Lokaal/Column

Ik had afgelopen vrijdagmiddag een verjaardagscadeau nodig voor iemand voor die avond. Natuurlijk had ik er eerder aan moeten denken. Verjaardagsdata komen over het algemeen niet als een verrassing uit de lucht vallen. Ik had het vorige week wellicht ook online al lang besteld kunnen hebben, maar met de vertragingen in de postpakketbezorging in de decembermaand leek me dat ook niet verstandig. Ik trok dus vrijdagmiddag na werktijd eropuit om een cadeau te zoeken.

Ik wist wat ik wilde hebben. Aan de ene kant is dat gemakkelijk want je hoeft niet schijnbaar doelloos rond te lopen in diverse winkels op zoek naar iets wat je wellicht zou kunnen geven. Het nadeel daarvan is, dat de winkels waar je komt wel datgene moeten hebben waar je naar op zoek bent. Ik was vanuit mijn werk in Zeewolde al in een paar winkels in Zeewolde geweest, maar daar was het niet aanwezig. Wellicht had ik meer geluk bij de Formido in Putten. Vanuit Zeewolde had ik de A28 en de Waterweg genomen om via de onlangs weer geopende Zuiderzeestraatweg bij de Formido te komen.

Wat is dat nieuwe stuk Zuiderzeestraatweg een mooie weg geworden, zeker vergeleken met de oude situatie. Het kost dan misschien een flink bedrag per strekkende meter stukje weg, maar eerlijk is eerlijk. Wat is dat nu een mooi strak stukje asfalt waarop je lekker hard kunt rijden zonder over trillende klinkers te stuiteren. Ideaal ook dat er een verplicht fietspad voor fietsers is gekomen. Die rijden dus niet meer op de hoofdrijbaan en hoef je daar ook niet achter te blijven totdat je ze kunt inhalen. Ook dit betekent voortaan niet meer te hoeven afremmen en lekker doorrijden dus. Halverwege zit er wel een op papier snelheidsverlagend kunstmatig bochtje, maar dat mag de snelheid in de praktijk niet drukken.

Ik kan niet wachten totdat het hele traject naar de A28 er straks zo mooi strak bij ligt met aparte fietspaden. Meer uitnodigend kan een sluiproute niet zijn om te gebruiken door sluipverkeer. De bewoners zullen wellicht dan nog eens terugdenken aan die goede oude tijd dat er een versleten, rammelende maar wel (sluip)verkeersontmoedigend wegdek lag. Overigens voorspelde een oud-raadslid dat jaren geleden al.

Ook bij de Formido was het door mij bedachte cadeau helaas niet aanwezig. Binnenkort wordt deze winkel verbouwd naar een Praxis-winkel. De kans dat ik nog bij een Formido-winkel kom, wordt daarmee kleiner. De kans dat ik, en veel Puttenaren met mij, gebruik ga maken van de vernieuwde Zuiderzeestraatweg als sluiproute van en naar de A28 is sinds vorige week zeker niet kleiner geworden.

Martijn Fabriek.

Martijn Fabriek
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie