Afbeelding
BDU Media

Een gegeven paard…

14 mei 2019 om 11:25 Lokaal/Column

Begin augustus wordt in Ermelo het Wereldkampioenschap Jonge Dressuurpaarden gehouden. Doen er Puttenaren mee? Geen idee. Doen er Puttense paarden mee? Geen idee. Heb ik een enorme affiniteit met paarden? Zeker niet. Mijn laatste en enige ervaring met een paard was dat ik eraf gevallen ben tijdens een rondje in het bos. Het paard sloeg ineens linksaf en ik ging nog even rechtdoor. Dat is geen handige combinatie en zo'n paard is best hoog als je er even naast hangt en dan door de zwaartekracht hard naar beneden getrokken wordt.

Wat heeft dit Ermelose paardenkampioenschap dan wel met Putten te maken? Het antwoord is vijfduizend euro. Dit bedrag wordt jaarlijks door b en w van Putten overgemaakt om dit evenement te sponsoren. Dit jaar wordt het de derde keer dat dit als incidentele subsidie specifiek voor dit evenement wordt gegeven in het kader van promotie van de Veluwe via het samenwerkingsverband Visit Veluwe. Bij alle promotieuitgaven is het altijd maar de vraag wat je er concreet voor terugkrijgt. Dat is hier ook zo goed als onmogelijk te meten. Op zich is het natuurlijk logisch dat Putten bijdraagt aan Visit Veluwe-promotie van toerisme op de Veluwe waar wij ook een mooi stukje van zijn. Het is alleen wat minder logisch om dat specifiek te doen op één evenement in een andere gemeente. De subsidie wordt toegekend in het kader van Visit Veluwe. Het is dan des te opvallender dat er op de website van visitveluwe.nl helemaal niets te vinden is over dit evenement.

Bij de gemeente Ermelo waar dit gehouden wordt, is wel wat te vinden. Ermelo heeft dit evenement een aantal jaren geleden ook een subsidie gegeven van vijfduizend euro voor drie jaar. Dus waar Putten als buurgemeente per keer vijfduizend euro overmaakt, is de bijdrage van Ermelo waar dit evenement gehouden wordt zo'n 1.666 euro per keer.

Laten we het er maar op houden dat er in het gemeentehuis van Putten een aantal personen duidelijk meer affiniteit met de combinatie van Ermelo en paarden hebben dan ik. In de discussie over de kosten van groot onderhoud van de voetbalvelden hoorde ik iemand zeggen dat er snel geld nodig was om die knollenvelden voetbalveilig te houden. De meeste Puttenaren zouden waarschijnlijk liever een incidentele subsidie voor Puttense knollenvelden over hebben dan voor een paar knollen in Ermelo.

Hoe dan ook, veel verenigingen in Putten zouden ook wel jaren achter elkaar zo'n incidentele subsidie willen ontvangen. Of je dit na jaren achter elkaar nog een incidentele subsidie kunt noemen, zou die verenigingen niet zo uitmaken. Zij zullen dit gegeven paard niet snel in de bek kijken.

Martijn Fabriek.

Martijn Fabriek
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie