Afbeelding

Fabrieksterrein: Rondslingerende luxeproblemen

28 mei 2020 om 10:26 Column

Maanden geleden hadden we voor deze week een vakantie gepland op een vakantiepark in Noord-Limburg. Twee maanden geleden werd deze geannuleerd omdat het vakantiepark in ieder geval tot in juni gesloten zou zijn. We hebben de bekende vakantievoucher ontvangen om later een nieuwe boeking te kunnen maken op dit park of een ander park van de keten. Gezien de omstandigheden op dat moment leek het niet handig om ergens een nieuwe boeking te maken voor deze periode. De kans was groot dat die ook geannuleerd zou worden. Anders zou de stapel vouchers samen met een eveneens eerder geannuleerde korte trip wel erg groot worden. Het zijn luxeproblemen die ergens rondslingeren in de e-mailbox, wachtend op betere vakantietijden.

Het afgelopen lange weekend hebben we een heel mooi vakantie-alternatief gehad. We stonden met een camper bij een erg mooi recreatiegebied met recreatieplas ‘Het Hulsbeek’ bij Oldenzaal. Net als bij strand Nulde moet daar alleen betaald worden voor het parkeren van auto’s. Vanaf de camping konden we zo het gebied in lopen dus dat parkeertarief was voor ons niet van toepassing. Wat wel direct opviel was dat de parkeertarieven daar lager waren dan bij strand Nulde en dat je er veel meer voor terug leek te krijgen. Er waren meerdere grotere speeltuinen en speeltoestellen en een evenwichtsparcours. Dit is duidelijk veel meer dan die paar schommels, een glijbaan en een waterpompje op Nulde. Er waren verder trimtoestellen, (mini)voetbalveldjes, barbecuevelden en -overkappingen en vlotten met glijbanen in het water. Daarbij vergeleken is Nulde maar een dure parkeerplaats bij een stukje gras en wat halve maantjes zand.

Wat ons daar aan het eind van de middag wel opviel was de ontzaglijke hoeveelheid zwerfafval vooral op de ligweiden waar groepen gezeten hadden. Alsof er om de tien meter geen prullenbak stond. Op strand Nulde zal dat zeker op zomerse dagen niet anders zijn. Misschien gaat het grootste gedeelte van de parkeerinkomsten wel op aan het telkens opnieuw opruimen van zwerfafval. Met de luxe van tientallen afvalbakken is er altijd wel een afvalbak binnen enkele tientallen meters beschikbaar. Toch lijkt op sommige plekken het meeste afval ernaast terecht te komen. Zo bekeken is het dus helaas ook een rondslingerend luxeprobleem.

Martijn Fabriek

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie