Afbeelding
Gemeente Putten
Fontanusplein 1

Binnensportaccommodaties

18 februari 2022 om 10:40 Column

Corona heeft ons flink wat ellende gebracht. Maar het heeft ons ook van zaken bewust gemaakt. Bijvoorbeeld dat sport super belangrijk is. Niet alleen omdat sporten positief bijdraagt aan de gezondheid, maar ook omdat sporten ons met elkaar verbindt. 

RUIMTE TEKORT Sport is belangrijk. Maar daar heb je natuurlijk wel goede accommodaties voor nodig. Sporthal Putter Eng en de hal van De Meeuwen zijn aan groot onderhoud toe. Onderhoud kost geld en daarbij is er ook een capaciteitsprobleem: de Puttense binnensport komt ruimte te kort. Daarom doen wij onderzoek naar mogelijkheden voor toekomstbestendige binnensportaccommodatie(s) in Putten.

PUTTER ENG De afgelopen maanden hebben wij zaken op een rij gezet. Concreet onderzoeken wij op dit moment de mogelijkheid om twee nieuwe sporthallen en een turnvoorziening te realiseren. Dit in aanvulling op de hal van De Meeuwen. De Putter Eng wordt dan gesloopt. Inmiddels zijn wij zo ver dat wij onze eerste ideeën kunnen delen met de sportverenigingen en de scholen die gebruikmaken van de sporthallen.

GEDRAGEN En dat gaan wij de komende periode dan ook doen. Zelf ben ik enthousiast over de plannen die er liggen. Ik hoop de georganiseerde sport ook. Ik ben benieuwd of wij samen – het college van burgemeester en wethouders, de georganiseerde sport en het onderwijs – tot een gedragen plan kunnen komen. 

Een plan waar iedereen enthousiast over is. Dat is belangrijk, want ik hoef niet te vertellen dat met het realiseren van nieuwe binnensportaccommodatie(s) veel geld is gemoeid.

CONCURREREN De gemeenteraad – want die neemt de uiteindelijke beslissing – kan iedere euro immers maar één keer uitgeven. Dat betekent dat de binnensport bij de gemeenteraad moet concurreren met andere, ook belangrijke, investeringen. Alleen al om die reden is het van belang dat de plannen voor de binnensport breed worden gedragen. 

Dat de sportverenigingen, de sportfederatie en ook het onderwijs zich onvoorwaardelijk achter de uiteindelijke plannen scharen. En er samen vol voor gaan.

Aan dat draagvlak ga ik, vanuit mijn sportportefeuille, de komende tijd hard werken.

Bert Koops, wethouder

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie