Mede mogelijk gemaakt door…

27 juni 2018 om 11:33 Lokaal/Column

Een paar jaar geleden werd terecht geconstateerd dat toeristen en Puttenaren tegenwoordig wel iets meer verwachten dan een braderie met een oliebollenkraam met bijbehorend suikerspinkarretje en wat losse kramen. Een paar jaar geleden is er daarom een nieuwe organisatie opgericht. Dit is het Team Puttense Dagen dat zich bezighoudt met allerlei thema-activiteiten in het centrum van Putten. De ene activiteit spreekt misschien een groter publiek aan dan de andere, maar over het algemeen lukt het ze aardig om een gevarieerd programma neer te zetten waardoor het weer even de moeite waard is om in het centrum te gaan kijken.

Afgelopen zaterdag was er een midzomermarkt. Eigenlijk is dit een rare naam want de zomer duurt meestal van 21 juni tot 21 september, dus midzomer (midden in de zomer) zou ergens rond 6 augustus moeten zijn. Maar goed, van oudsher is de midzomer de langste dag van het jaar en die was een paar dagen daarvoor geweest. Deze midzomermarkt had naast de braderie een bruidsshow en diverse stands van allerlei ondernemingen die met trouwen en vooral het huwelijksfeest te maken hebben.

In het kader van het thema 'regelen van bruiloften' leek het het Team Puttense Dagen daarom een geweldig leuk idee om een echt huwelijksaanzoek te organiseren tijdens deze dag. In diverse aankondigingen in de media werd daarom gevraagd of er iemand was die een huwelijksaanzoek wilde doen tijdens deze dag. Je kon je aanmelden via het e-mailadres van het Team Puttense Dagen. Blijkbaar is er geen aanmelding geweest en tijdens de midzomermarkt is er ook geen aanzoek geweest. En terecht overigens. Wat een belachelijk idee is het dat je prijzen kunt winnen zoals kortingen op een bruidsjurk, trouwpak en -boeket als je je geliefde een aanzoek doet op verzoek van een evenemententeam van onder andere de plaatselijke middenstand. Je moet er als potentiële huwelijkskandidaat toch ook niet aan denken dat je gevraagd wordt met zo'n evenement als achtergrond. Natuurlijk gaat de aanzoeker ervan uit dat er 'ja' gezegd wordt, maar is er toch niet altijd een heel klein beetje twijfel? Wil je als paar niet helemaal afgaan op zo'n dag dan ben of voel je je op z'n minst verplicht om 'ja' te zeggen. Anders komt het 'nee-woord' tijdens zo'n evenement ongetwijfeld op allerlei (sociale) media terecht.

Stel dat eventuele kinderen later aan papa en mama vragen hoe het huwelijksaanzoek ooit gegaan is. Gaan papa en mama dan eerlijk zeggen dat ze bij het aanzoek naast elkaar als hoofdprijs ook allerlei prijzen wonnen om een Puttens braderie-evenementje op te luisteren? Dan kun je op je trouwkaart ook net zo goed toevoegen: 'Dit huwelijk(feest) is mede mogelijk gemaakt door…'

Martijn Fabriek.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie