Uitdelen in de Voedselbank.
Uitdelen in de Voedselbank. Voedselbank

Minder donaties en meer cliënten: voedselbank voorziet problemen

26 april 2020 om 07:00 Corona

PUTTEN De voedselbank in Putten voorziet grote problemen als de coronacrisis nog lang blijft aanhouden. ,,Waar het aantal donaties terugneemt, zien we het aantal cliënten wekelijks groeien”, aldus Fred Verhoef van de voedselbank.

Job Oldegbers

De Puttense voedselbank werkt samen met die in Harderwijk en Ermelo. Voedsel wordt vanuit het magazijn in Harderwijk naar Putten gebracht zodat het op vrijdagmiddag uitgedeeld kan worden aan de cliënten. ,,Je leest veel berichten dat in Nederland bij bepaalden punten geen voedsel meer binnenkomt”, legt Verhoef uit. ,,Dan hebben we geluk dat we op het platteland zitten en veel kerken hebben, want de mensen hier denken graag mee.” 

Toch zijn er zorgen. ,,We merken dat we door corona wekelijks vier extra gezinnen krijgen. Je moet je voorstellen dat we nu op bijna 200 zitten en tijdens de crisis van vijf jaar geleden op 400. Daar zouden we nu zomaar weer naartoe kunnen gaan.” Het grootste verschil tussen toen en nu is echter, dat nu bijvoorbeeld kerken ook stilliggen. ,,We zien de donaties teruglopen. Dat kan op de lange termijn erg problematisch worden”, aldus Verhoef. 

Ondanks de moeilijke werkomstandigheden nu blijven de Puttense vrijwilligers zich inzetten. ,,We zijn met zijn zessen. De sfeer is goed en we hebben alles voor elkaar over. Ook de cliënten begrijpen het goed als er iets niet gaat zoals gehoopt”, besluit Verhoef. Donaties voor de Puttense voedselbank lopen via Fred Verhoef (06-30708508).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie