Afbeelding
Tim van Donkersgoed

Speciale ontmoetingsunit bij verzorgingshuizen in Putten

29 april 2020 om 14:48 Corona

PUTTEN Al een aantal dagen zijn ze bij Pasman op de Ruitenbeek in Putten druk bezig met een speciaal project. Met hulp van diverse andere ondernemers uit de regio hebben ze een volledig ingerichte ontmoetingsunit opgebouwd. De unit zal bij verzorgingshuizen in Putten worden geplaatst, zodat familieleden tijdens de coronacrisis toch op bezoek kunnen komen. 

Geurt en John Pasman wilden iets voor de ouderen in Puttense verzorgingshuizen doen nu de bewoners al wekenlang geen bezoek op de kamer mogen ontvangen. Afgelopen vrijdagochtend kochten ze spontaan een container in de buurt van Rotterdam. De broer van Geurt haalde deze direct met een vrachtwagen op. 's Middags werd de container al opgebouwd en aannemer Heimensen maakte er vervolgens een tussenwand in. 

WOONKAMER De volgende ochtend kreeg Geurt een aantal telefoontjes. Andere ondernemers uit de regio hadden via via over het project gehoord en boden spontaan sponsorgeld, diensten en goederen aan. Zelfs op Koningsdag werd er nog hard gewerkt om alles zo snel mogelijk af te krijgen. 

De unit wordt ingericht als een woonkamer, compleet met stoelen, een tafeltje en wandbekleding met oude foto's uit Putten en bloemen. Om elkaar helemaal goed te kunnen verstaan door het plexiglas, zal er ook een intercomsysteem ingebouwd worden. 

PLEXIGLAS Ouderen en hun bezoek kunnen elkaar niet aanraken, maar het is toch alsof ze bij elkaar in de kamer zitten. Omdat beide partijen door een eigen deur binnenkomen en er een wand van plexiglas tussen hen in zit, is er volgens de initiatiefnemers geen risico op besmetting met het coronavirus.

De unit wordt donderdagmiddag als eerste geplaatst bij de Schauw en kan vanaf vrijdag gebruikt worden. Maar spontaan op bezoek gaan is er niet bij. De planning wordt verder geregeld door Zorggroep Noordwest-Veluwe. 

GEVEILD Zodra de crisis voorbij is en de verzorgingshuizen weer binnen bezoek mogen ontvangen zal de ontmoetingsunit geveild gaan worden. De opbrengst hiervan zal dan ten goede komen aan de personeelsvereniging van de Zorggroep.

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie