Afbeelding
Pixabay

Geen forse stijging besmettingen met corona-virus in Putten

24 juli 2020 om 13:04 Corona

PUTTEN Na een korte opleving in mei stabiliseert het aantal besmettingen met het corona-virus zich weer in de gemeente Putten. In totaal zijn er nu 38 personen besmet geweest of besmet met het virus. Dat schrijft loco-burgemeester Ewoud ’t Jong in een brief aan de raad. Aanzienlijk minder dan in de omliggende gemeenten.

Wijnand Kooijmans

’t Jong spreekt de hoop uit dat de recente opleving van het virus als een wake up-call wordt ervaren, zeker in de periode dat het in Putten drukker wordt door de toestroom van toeristen. De boa’s hebben van hem de opdracht gekregen mensen op straat nadrukkelijker te wijzen op de anderhalve meter maatregel en zo nodig verbaliserend op te treden.

In de brief geeft de loco-burgemeester aan onverminderd tevreden te zijn over de volwassen wijze waarop de ondernemers in het centrum invulling geven aan de anderhalve meter samenleving. Het ludieke protest met auto’s op het terras van Terra Nova heeft hij als zodanig beschouwd. Hij is tevreden dat aan de sommatie gehoor is gegeven dat de situatie op zo kort mogelijk termijn beëindigd diende te worden.

SLIMMER CHILLEN Via social media worden in het bijzonder de jongeren aangesproken om zich, hoe ingewikkeld ook, aan de regels te houden. Dit in regionaal verband via de campagne ‘Slimmer Chillen.’ Op de woensdagochtend en zaterdagmiddag worden in het centrum winkelcoaches ingezet. Zij beveiligen twee van de vier fietsenstallingen en coachen zo nodig, samen met de boa’s, het winkelend publiek.

NOW Van de eerste tranche van de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid (NOW) is door 178 werkgevers in Putten gebruik gemaakt. Dat is 6,3 per honderd bedrijfsvestigingen. Landelijk is dit 7,1. Na het zomerreces wordt verwacht meer inzicht te kunnen geven in de economische consequenties op lokaal niveau.

De komende weken wordt opnieuw contact gezocht met de nertsenfokkers in de gemeente Putten. Dit naar aanleiding van de overweging van twee ministers om tot preventieve ruiming van nertsen over te gaan. Er is geen sprake van besmettingen op Puttense nertsenfokkerijen. Een besluit heeft grote impact op deze bedrijven.

Het besluit van de organisatoren dit jaar geen Ossenmarkt te houden wordt gesteund door ’t Jong. Voorlopig worden inspraakprocedures vooral digitaal gehouden. Wel is er de ruimte op afspraak mondeling te reageren op plannen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie