Afbeelding
Pixabay

Wederom extra coronabesmettingen in Putten

25 augustus 2020 om 14:25 Corona Coronavirus

PUTTEN Het aantal coronabesmettingen in de gemeente Putten is deze week toegenomen met zeven. Dat meldt Toon Schuiling, woordvoerder en lid van het crisisteam van de gemeente. De cijfers vallen volgens hem in pas met de gegevens uit omliggende gemeenten. ,,Al zijn het er natuurlijk zeven te veel.”

De besmettingen van afgelopen week zijn geconstateerd op 12, 14, 15, 20, 21, 22 en 24 augustus. In de week van 11 tot 18 augustus kwamen er drie besmettingen bij, in de week daarvoor vijf. Schuiling spreekt over een negatieve trendbreuk, in de weken voor begin augustus heeft Putten namelijk lange tijd veel minder besmettingen bijgeschreven. Schuiling roept inwoners op zich vooral aan de basisregels te blijven houden.

REST VAN NEDERLAND In de rest van Nederland zijn er afgelopen week 3.588 nieuwe personen gemeld die positief getest zijn op COVID-19. Dat zijn 425 meldingen minder dan het aantal meldingen van vorige week. Er zijn in de afgelopen week 84 patiënten gemeld die voor COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest). Dat zijn er 34 meer dan vorige week.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie