Afbeelding
Donkersgoed Multimedia

Dependance Bijstergoed van Gabrielschool dicht vanwege coronabesmettingen

12 oktober 2020 om 09:12 Corona

PUTTEN Leerlingen van de dependance Bijstergoed van de Gabrielschool Putten kregen zondagavond te horen dat de leerlingen komende week (12 tot en met 16 oktober) thuis moeten blijven in verband met coronabesmettingen van leraren. Op de locatie zitten ongeveer 170 leerlingen. 

Er bleken eerder vorige week al leerkrachten van de school besmet te zijn met het coronavirus. Zondag werd bekend dat een vierde leerkracht van locatie Bijstergoed besmet geraakt is. ,,Ook heb ik inmiddels zelf lichte verkoudheidsklachten en laat ik mij testen”, schrijft directeur Van Zomeren. ,,Dit betekent dat na overleg met de GGD en SKOfv (het bestuur waar onze school onder valt), SKOfv heeft besloten om de school te sluiten. Het is helaas niet langer mogelijk om goed onderwijs op een veilige manier te kunnen geven.”

Volgens de directeur van de school hebben alle leerkrachten milde klachten waarvoor zij niet opgenomen hoeven te worden in het ziekenhuis. Daarnaast is het ziekteverzuim onder de leerlingen niet hoger dan normaal, wat er volgens Van Zomeren op wijst dat er geen leerlingen besmet zijn. 

De week van 19 oktober is het herfstvakantie en zijn de kinderen niet op school. Over het onderwijs na de vakantie bericht de directeur ouders op een later moment.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie