Afbeelding
Gemeente Putten

Lambooij: ‘Coronacijfers in Putten zijn verdriedubbeld’

26 november 2020 om 11:59 Corona

PUTTEN ,,Putten kleurt geregeld dieprood op de kaarten. Het aantal besmettingen ligt in Putten de laatste weken gemiddeld hoger dan in de ons omringende gemeenten.” Een zorgelijke situatie, vindt burgemeester Henk Lambooij. Naast het uiten van zijn zorgen, tipt de burgemeester donderdagochtend ook de onderwerpen kerst, de jaarwisseling en carbidschieten aan in zijn raadsinformatiebrief. 

Lambooij begint zijn brief met de huidige stand van zaken in Putten. Zo heeft er in de afgelopen weken een verdriedubbeling van de coronacijfers in Putten plaatsgevonden. ,,In de periode tussen 10 en 24 november telde Putten 128 geregistreerde besmettingen. Dat is 35,4 per 100.000 inwoners per dag. Medio oktober lag dit percentage op 11,34. Een verdriedubbeling dus.’’

Naar aanleiding van deze cijfers besloot Lambooij er eerder al toe om lokaal extra maatregelen te nemen, zoals de markt te voorzien van hekwerken en het toezicht houden op marktbezoekers. ,,Dat heeft geleid tot een betere spreiding van de bezoekersstroom.”

KERST Lambooij adviseert inwoners met klem om kerst en de jaarwisseling in beperkte kring te vieren. ,,Dat is verdrietig en naar ik hoop eenmalig.” 

CARBIDSCHIETEN De burgemeester zegt dat er lokaal al veel uitspraken zijn gedaan, maar dat er pas in de eerste week van december een besluit wordt genomen over het carbidschieten. ,,Ik ben in overleg met buurgemeenten om zoveel mogelijk tot regionale afstemming te komen.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie