Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) wil een subsidie van 3,5 miljoen euro verstrekken voor verveelde jeugd.
Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) wil een subsidie van 3,5 miljoen euro verstrekken voor verveelde jeugd. Pixabay

Subsidie voor tegengaan verveling jeugd

8 december 2020 om 14:39 Corona

PUTTEN Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) wil een subsidie van 3,5 miljoen euro verstrekken voor verveelde jeugd. Het ministerie stelt dit beschikbaar voor gemeentelijke projecten die in coronatijd verveling bij de jeugd tegengaan. De ChristenUnie vroeg tijdens de raadsvergadering van donderdag 3 december aan wethouder Koops weten of hij hiervan op de hoogte is en de subsidie gaat aanvragen.

Alle gemeenten in Nederland kunnen voor deze ondersteuning in aanmerking komen door een aanvraag in te dienen voor het organiseren van een maatschappelijke activiteit voor jongeren. Iedere gemeente die een aanvraag doet voor een dergelijk jongerenproject krijgt dan 10.000 euro. De ChristenUnie wilde weten of het college een aanvraag gaat indienen en of het college in de aanvraag en de uitwerking hiervan ook de jongeren wil betrekken die op 13 oktober inspraken in de commissie samenleving. Wethouder Koops geeft aan: ,,We hebben de brief zeker ontvangen. De formele brief met meer informatie en de aanmeldinstructies hebben we nog niet ontvangen, maar die komt ongetwijfeld onze kant op. Onze insteek is wel dat we aanspraak willen maken op deze subsidie en geven er zeker de volle aandacht aan. Als het mogelijk is om de jongeren die inspraken in de commissievergadering erbij te betrekken zullen we dat ook zeker doen.”

Van Ooijen van de ChristenUnie is blij met de beantwoording van de vragen, maar voegt er nog aan toe dat hij de titel verveelde jeugd wel een beetje vervelend gekozen vindt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie