Afbeelding
© Tim van Donkersgoed

Grote drukte in centrum van Putten vanwege naderende lockdown

14 december 2020 om 15:05 Corona Coronavirus

PUTTEN De aankondiging van een mogelijke ‘harde lockdown’ maandagavond door premier Mark Rutte, is voor een groot aantal Puttenaren aanleiding om nog even hun slag te slaan in het centrum. Bij verschillende winkels, waaronder drogisterijen, slijterijen en juweliers, staan lange rijen. Ook bij de bibliotheek komen inwoners nog snel hun boeken inleveren. 

Waar de Puttense winkelstraten op een gemiddelde maandagmiddag rustig zijn, moesten nu twee handhavers de boel in het gareel houden. Ook de parkeerplaatsen zijn schaars. Vanwege de drukte hebben meerdere winkels besloten om hun deuren maandag tot 20.00 uur open te houden. 

NOODZAKELIJKE BOODSCHAPPEN Burgemeester Lambooij van Putten roept inwoners op om alleen voor de noodzakelijke boodschappen naar het centrum te komen. En vooral ook om alleen te komen. ,,Boodschappen doen is in deze tijd geen gezinsuitje. Ook Putten telt veel te veel besmettingen. Denk aan de werkers in de zorg. Denk aan onze ouderen en kwetsbaren”, aldus de burgemeester. Er zijn vandaag 27 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de gemeente.

Mogelijk wordt er een strenge lockdown ingevoerd om een eind te maken aan de forse stijging van het aantal nieuwe coronabesmettingen. De meeste winkels, alle scholen en andere instellingen zoals theaters en musea moeten dan zeker een maand lang hun deuren sluiten. Volgens ingewijden gaan niet-essentiële winkels in de nacht van maandag op dinsdag al dicht, om te voorkomen dat er een run ontstaat op de winkels. 

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie