Coronacheck bij teruggekeerde vakantiegangers.
Coronacheck bij teruggekeerde vakantiegangers. ANP

Positieve coronatesten Putten dalen naar 35 in afgelopen twee weken

Corona

PUTTEN In de gemeente Putten zijn de afgelopen twee weken 35 positieve coronatesten geregistreerd, dat zijn gemiddeld twee of drie inwoners per dag. In de veertien dagen daarvoor (21 juli-3 augustus) waren dat er 60, gemiddeld iets meer dan vier positieve testen per dag. En in de twee weken daarvoor (7-20 juli) waren dat er 66.

In de afgelopen zes weken is geen enkele Puttenaar met Covid-19 opgenomen in het ziekenhuis en is ook geen enkele inwoner met corona overleden. Dat blijkt dinsdagmiddag uit cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). De gemeente Putten telt ruim 24.500 inwoners. 

ZIEKENHUIZEN Na drie dagen met een stijging is het aantal coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen dinsdag gedaald. Er liggen nu in totaal 686 Covidpatiënten, 17 minder dan maandag, blijkt uit cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Op de intensive cares liggen nu 199 ernstig zieke coronapatiënten, één minder dan een dag eerder. Op de verpleegafdelingen daalde het aantal mensen met Covid-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt, met 16 tot 488.

Op de verpleegafdelingen kwamen in de afgelopen 24 uur 72 nieuwe coronapatiënten binnen. Op de ic’s werden 9 mensen binnengebracht.

,,De instroom van covidpatiënten in de kliniek is afgelopen week gestabiliseerd. Op de ic daalde de instroom van nieuwe patiënten. Door de langere ligduur op de ic leidt dit waarschijnlijk niet direct tot een grote daling van de covidbezetting op de ic”, stelt het LCPS in een toelichting.

advertentie
advertentie
Afbeelding
BMW-eigenaren opnieuw de dupe van leegroven auto 11 aug, 08:45
Afbeelding
Brand in woning Schoolstraat 10 aug, 07:42
Afbeelding
Binnen bij het Noord-Veluws Museum: Nunspeet als kunstenaarsdorp Uitjes in de regio 9 aug, 15:11
Afbeelding
Deskundigen: let op elkaar om kans op verdrinking te verkleinen 9 aug, 10:00
Afbeelding
Grote meningsverschillen tussen voor- en tegenstanders wolf 8 aug, 15:37
Afbeelding
Vergrijzing door bevolkingsgroei, maar regionale verschillen blijven 8 aug, 11:02
Afbeelding
Wasdroger in brand op bovenverdieping restaurant 6 aug, 19:32