Afsluiting van het pad naar de vogelkijkhut Nulde/Delta Schuitenbeek
Afsluiting van het pad naar de vogelkijkhut Nulde/Delta Schuitenbeek Bartus

Putten, de beste in afsluiten

3 januari 2022 om 19:05 Dieren Deel je nieuws

In Putten hebben we een echte vogelkijkhut gehad (verleden tijd!) waarin we moerasvogels ongestoord konden bekijken. Deze hut stond op een landtong in Delta Schuitenbeek en was te bereiken via Nulde-Zuid.
Tot onze grote verbazing is deze hut ineens weg. Gewoon helemaal weg. Het pad er naar toe is voor een groot deel gewoon verwijderd. Halverwege ligt er nu een berg aarde met wat planten erop.

Waarom, waarom breek je zo’n hut af?
In al die jaren is er geen onderhoud aan pad of hut gepleegd en nu ineens alles weg?
Het tijdstip is ook best bijzonder want Nulde is voor Putters op dit moment slecht bereikbaar door afsluiting Hoornsdam.

Is dit de zoveelste stap in het afsluiten van de natuur in Putten?
Waarom komt de puttense raad niet voor ons op?

Delta Schuitenbeek
Medio 2002 het natuurgebied Delta Schuitenbeek aangelegd. Dit moerasgebied is gemaakt om als helofytenfilter te fungeren die overtollige fosfaten en nitraten uit het water moest filteren. In 2014 bleek al uit een rapport van Sovon “broedvogels van Arkemheen en delta Schuitenbeek” dat dit laatste niet gelukt is.
Wat wel lukte was dat het een leuk divers moerasgebied werd waarin vooral algemeen voorkomende soorten als Grauwe gans, Brandgans en Wilde eend broeden. Daarnaast is het erg leuk omdat je ook soorten als Zilverreiger, rietgors, bergeend etc. goed in hun natuurlijke omgeving kon bekijken.

Bartus

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie