Don van de Lente en Henriëtte Houtsma
Don van de Lente en Henriëtte Houtsma Alex Houtsma

Oudste paard van Putten viert zijn verjaardag

30 mei 2022 om 09:42 Dieren

PUTTEN Het paard Don van de Lente geboren 29 mei 1986 viert zijn 36ste verjaardag in Putten. Zijn eerste levensjaren was hij werkzaam in de drafsport waar hij zelfs nog prijzengeld heeft gewonnen. Daarna is hij terecht gekomen in de recreatiesport. ,,We hebben zelfs nog een keer een eerste prijs gewonnen tijdens een springwedstrijd”, vertelt Henriëtte Houtsma trots, eigenaresse van Don. 

,,Maar ook dat is alweer lang geleden hoor, hij geniet al jaren van zijn welverdiende pensioen.” Best bijzonder voor een paard om deze leeftijd te bereiken, hij is niet oud, maar stokoud”, lacht ze. De afgelopen jaren heeft Donatelli, dat is zijn roepnaam, best veel kwaaltjes gehad, maar elke keer krabbelde hij er weer bovenop. Afgelopen winter is de paardenarts nog even langs geweest voor een check-up. 

,,Het dier ziet er nog goed uit voor zijn leeftijd, mooi op gewicht en hij kijkt nog helder uit zijn ogen. Zo lang hij nog maar plezier heeft in zijn dagelijkse routine kun je hem rustig laten lopen.” En zo staat onze Don iedere dag te slobberen van geluk, want veel kiezen en tanden heeft hij niet meer. ,,We genieten van de mooie dagen die we nog hebben, meer kun je niet wensen. Misschien is hij wel het oudste, nog levende paard van Gelderland of Nederland, wie zal het zeggen. Ik ken niet alle paarden.” Al bijna dertig jaar zijn Don en Jet samen, dat is sowieso al best uniek.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie