Afbeelding
Pixabay

Puttense jongeren kunnen zich uitleven bij online FIFA-toernooi

23 december 2020 om 11:20 Evenementen

PUTTEN De lockdown heeft de kerstvakantie voor de jeugd langer gemaakt dan gebruikelijk en bovendien is er weinig te beleven. Verveling ligt op de loer. De politie en gemeente willen Puttense jongeren daarom met een online FIFA-voetbaltoernooi een ontspannend evenement bieden. Het toernooi vindt plaats van dinsdag 29 tot en met donderdag 31 december. 

Verschillende gemeenten in Nederland doen mee met het project. Op de eerste twee dagen van het toernooi wordt per deelnemende gemeente een toernooi gehouden onder de deelnemende spelers. Vervolgens gaan alle lokale winnaars op donderdag 31 december de competitie aan om de eindwinnaar te worden. Zeker 26 gemeenten, waaronder Putten, hebben zich al voor dit toernooi aangemeld, een aantal andere heeft het in overweging. 

ORGANISATOR Het toernooi wordt door ESL, organisator van e-sportevenementen en competities van computerspellen, gehost en geregeld. Dit bedrijf doet dit evenement niet uit winstoogmerk, maar uit maatschappelijke betrokkenheid. Gemeenten en politie hoeven zelf niets te organiseren en ook niet tijdens het gamen aanwezig te zijn. De basisteams kunnen hun capaciteit dus optimaal inzetten op straat.

De finale is op 31 december live te volgen via een stream op de Twitch-kanalen van de politie en van ESL. Voor de eindwinnaar ligt er een Playstation 5 klaar. Alle prijzen van het toernooi worden pas ná de jaarwisseling uitgereikt. Voorwaarde is wel dat de winnaars niet betrokken zijn geweest bij ongeregeldheden tijdens de periode rondom oud en nieuw (in welke vorm dan ook).

Aanmelden kan via deze website

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie