Ondanks de coronamaatregelen kleurde Putten in 2020 toch oranje.
Ondanks de coronamaatregelen kleurde Putten in 2020 toch oranje. Oranjevereniging Putten

Koningsdag Putten zonder optocht, maar mét online Koningsconcert

14 maart 2021 om 07:00 Evenementen

PUTTEN Hoewel het ernaar uitziet dat er op Koningsdag weer meer mogelijk is, zit een optocht er volgens de Puttense Oranjevereniging dit jaar helaas nog niet in. Maar het bestuur van de vereniging laat zich daar niet door weerhouden en is volop aan de slag gegaan om te kijken wat er in elk geval wél mogelijk is. 

Tijdens de jaarvergadering van de Oranjevereniging op 9 maart werd duidelijk dat het aan ideeën niet ontbreekt: van een puzzelfietstocht tot het streamen van een Koningsconcert en van het bezorgen van gebak bij de verzorgingshuizen tot de Kinderspelen. Er ligt al een heel programma klaar voor dinsdag 27 april. Het thema dit jaar: ‘Saamhorigheid’.

ZELFDE SCHUITJE De Puttense Oranjevereniging heeft de afgelopen tijd niet stilgezeten en onder andere contact gezocht met de Oranjebond. Trudy Schippers, voorzitter van de Oranjevereniging in Putten: ,,Er zijn ongeveer honderd Oranjeverenigingen aangesloten bij de Oranjebond en die zitten dit jaar allemaal in hetzelfde schuitje. We hebben in het contact met andere verenigingen erg leuke ideeën opgedaan.’’

Het thema ‘Saamhorigheid’ waar de Oranjebond dit jaar voor heeft gekozen is de Puttense Oranjevereniging volgens Schippers op het lijf geschreven. ,,’Yes, daar kunnen we wat mee’, was de reactie van veel van de bestuursleden. Daar doen we het voor, omdat veel mensen de onderlinge contacten kwijt zijn, elkaar niet meer spreken, alleen zitten. Er zijn zelfs mensen die vrijwel continu in quarantaine zitten. Het is fijn om dan iets van eigen dorpsgenoten te zien en te horen.’’

VUURWERK Maar wat is er dan mogelijk? Zit iedereen weer op het terras? En mag daar dan muziek bij? Kan er ‘s avonds vuurwerk worden afgestoken? En mag Excelsior spelen? Veel is nog onduidelijk, maar als het aan de Oranjevereniging ligt, wordt er zoveel mogelijk georganiseerd. De vergunning voor het vuurwerk is voor de zekerheid in elk geval vast aangevraagd. Maar zelfs als de maatregelen blijven zoals ze nu zijn, zal Koningsdag in Putten niet ongemerkt voorbijgaan.

ORANJEBOEKJE Het Oranjeboekje wordt dit jaar in elk geval weer huis-aan-huis verspreid. Schippers: ,,In het boekje zullen veel dingen staan die mensen thuis kunnen doen en er staan links in naar video’s die je vanuit huis kunt bekijken.’’ Daarnaast geeft het boekje een terugblik op hoe Koningsdag er voorgaande jaren uitzag.

VIDEO Op Koningsdag zelf zal de Oranjevereniging via YouTube een video streamen met daarin onder andere een woord van de burgemeester, een gedicht van de dorpsdichter over het thema ‘Saamhorigheid’, het hijsen van de vlag door de scouting, liederen van het kinderkoor van Gijs Evers en natuurlijk het Wilhelmus. Daarnaast vraagt de Oranjevereniging iedereen in Putten om te vlaggen en maakt het mooist versierde huis weer kans op een prijs. Ook de wieken van de molen zullen op Koningsdag in rood-wit-blauw en oranje zijn gehuld. 

PUTTENS CONCERT ‘s Middags wil de Oranjevereniging graag een echt Puttens concert streamen. Schippers: ,,Het is misschien geen Vrienden van Amstel Live, maar het moet wel echt een feestje onder ons worden.’’ De Oranjevereniging is nog op zoek naar Puttense bands, dj’s en muzikanten die mee willen werken. Ook wordt in samenwerking met de VVV een fietspuzzeltocht georganiseerd en wordt er een wandelspeurtocht uitgezet.

Net als vorig jaar zal de Oranjevereniging ook weer gebak bezorgen bij de verzorgingshuizen in Putten. Alle bewoners en zorgmedewerkers van De Schauw, Elim en Norschoten worden opnieuw verrast met een oranjegebakje.

Intussen hoopt de Oranjevereniging dat er op Koningsdag misschien toch nog iets meer mogelijk is en dan zullen ze er alles aan doen om meer activiteiten te realiseren.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie